Borgmester til modstand mod opkøb i DONG

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) i Fredericia har meldt sig til modstanden mod, ar den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs køber sig ind i DONG.

Dansk Olie- og Naturgas har omkring 750 arbejdspladser i Fredericia.

- Jeg frygter, at Goldman Sachs vil suge værdierne ud af DONG, som er dansk energipolitiks kronjuvel. Goldman Sachs har et tvivlsom generalieblad, og banken er kendt for kortsigtede investeringer. Det harmonerer ikke med en fortsat udvikling af hele energisektoren, siger Jacob Bjerregaard.

Han får opbakning fra talrige partifæller. Det gælder blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

- Set fra Goldman Sachs er det en forrygende forretning. Set fra Danmark er det en bundskraber, siger Poul Nyrup Rasmussen til dagbladet Politiken.

Han mener, at handlen sker på et dårligt tidspunkt til en alt for dårlig pris til et anløbent selskab, der får vetoret for alle strategiske beslutninger

Forsvar

Finansminister Bjarne Corydon (S) forsvarer i et brev til sine partifæller beslutningen om at sælge 19 procent af aktierne i DONG til den amerikanske investeringsbank.

Finansministeren henviser i sit brev til et notat, der understreger, at alternativet til at få tilført kapital til DONG er, at sætte selskabet "totalt i stå i en håbløs visneposition."

Bjarne Corydon peger på, at DONG er nødt til at få tilført yderligere kapital, hvis visionen om at satse massivt på havvind skal realiseres.

- Og her gav investerings-mastodonten Goldman Sachs det bedste bud, skriver Bjarne Corydon.

Goldman Sachs, ATP og PFA skyder 11 milliarder kroner i DONG, heraf otte milliarder kroner fra Goldman Sachs.

- Den beslutning er alene truffet ud fra, hvad der var det bedste tilbud for DONG og staten, fastholder han.

 

Fakta: