Bridgewalking hacket

En hacker luskede sig ind i Bridgewalking Lillebælts systemer. Han var tæt på at komme afsted med penge på lommen.

Internettet er som bekendt et stor sted med tråde til al verdens mulige og umulige steder. Derfor er det også lykkedes en mand fra Libyen at hacke sig ind i Bridgewalking Lillebælts database, hvor han har haft adgang til oplysninger om tidligere og nuværende kunder.

Databasen indeholder kun almindelige oplysninger såsom adresse, navn og telefonnummer. Alle kunder er varskoet om bruddet. Men hackeren troede, han sad på en guldmine.

- Der er ingen personfølsomme oplysninger i blandt. Men for en god ordens skyld, så har vi skrevet rundt til alle vores kunder, hvis de skulle modtage en mail fra hackeren, fortæller Lone Skjoldaa, der er chef for Bridgewalking.

Truede med at skrive til kunderne

Det var Bridgewalkings it-leverandør, der først modtog besked fra hackeren. Det foregik på mail, hvor han først blot ville informere om, at de havde et hul i systemet. Det udviklede sig dog derefter.

- Først tilbød jeg ham jo en findeløn på 100 dollars som en slags konsulentbidrag. Egentlig tænkte jeg, at han burde få lidt for at finde en fejl i vores system. Men så ville han have mange flere penge, fortæller Lone Skjoldaa.

100 dollars var nemlig slet ikke nok til hackeren fra Libyen. Han lugtede penge.

- Derefter skrev han, at han ville have 2000 dollars. Hvis ikke han fik pengene, så ville han skrive til alle vores kunder. Her stoppede legen. Vi fortalte ham, at vi allerede havde skrevet til vores kunder, så det var der ikke den store pointe i, fortæller Lone Skjoldaa.

- Han har ikke fået én krone siden det, tilføjer Lone Skjoldaa.

Sletter nu inaktive kunder

Oplevelsen har dog fået Bridgewalking til at ændre lidt på tingene. Det har nemlig været sådan, at kunder har ligget i databasen, indtil de slettede sig selv. Det ændrer Brigdewalking nu.

- Hvis kunderne har været inaktive i to år, så sletter vi dem automatisk fremover.

Bridgewalking har kontaktet datatilsynet, som har oprettet en sag, men har allerede afsluttet den igen, eftersom der ikke er afsløret nogle personfølsomme oplysninger.