Exit ærgrer byrådsmedlemmer i Fredericia

Steen Wrist (S) meldte tidligere på dagen ud, at han stopper som borgmester i Fredericia ved udgangen af måneden. Flere byrådsmedlemmer havde dog håbet, han ville blive siddende perioden ud.

- Det er jeg faktisk rigtig ked af. 

Sådan siger Tommy Nielsen, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Fredericia byråd, efter dagens udmelding om at Steen Wrist stopper som borgmester i kommunen. 

- Hele den konservative byrådsgruppe har været glade for det samarbejde, vi har haft med Steen Wrist. Der har selvfølgelig været tider, hvor det har været knap så godt. Det første budget var vi ikke med i, men grundlæggende har vi haft et godt og nært samarbejde, siger han.

Også Susanne Eilersen, 2.viceborgmester i Fredericia og medlem af Dansk Folkeparti, er ked af borgmesterens exit.

- Vi har haft et rigtig, rigtig godt samarbejde, som jeg har sat stor pris på. Og af den grund er jeg selvfølgelig også ærgerlig over, at han stopper, siger hun. 

Det efterlader Fredericia i et rod igen

Steen Wrist har tidligere annonceret, at han ville stoppe ved udgangen af valgperioden, men nu er datoen altså rykket frem.

Det skyldes, at han har fået et nyt job som forstander på kursus- og konferencecenteret Laugesens Have A/S, hvor han tiltræder 1. maj.

Tommy Nielsen respekterer beslutningen, men han havde dog foretrukket, at Steen Wrist var blevet siddende perioden ud. 

-  Det efterlader jo Fredericia i en omgang rod igen. Nu står vi igen midt i en valgperiode og skal skifte borgmesteren ud. Det smadrer lidt den kontinuitet, vi har i byrådets arbejde, fordi der er stor forskel på, hvem der sidder for bordenden, når vi skal lave aftaler, siger han. 

Susanne Eilersen deler samme bekymring, selvom hun har fuld forståelse for jobskiftet. 

- For kommunens skyld havde jeg håbet, at han havde siddet perioden ud. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har været en turbulent periode igennem, og at byen måske også har brug for lidt ro og stabilitet, siger hun.

Vi skal drive politik og komme videre  

Christian Bro står nu til at overtage borgmesterkæden i Fredericia. Han blev i marts valgt som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet forud for det kommende kommunalvalg i 2025.

Nu ser Tommy Nielsen frem til en samarbejdsinvitation og til at lære Christian Bro at kende som borgmester. 

 - Nu skal vi sidde med en borgmester, som vi jo de facto ikke selv havde besluttet os for, da vi sad og lavede konstitueringsaftale. Men jeg går ud fra, at det bliver en borgmester, der rækker ud til os og inviterer til samarbejde. Jeg håber, vi kan få lavet noget arbejde,  drive noget politik og komme videre med Fredericia, siger han. 

Susanne Eilersen ser også frem til et opkald.

- Mon ikke Christian Bro giver mig et opkald indenfor de nærmeste par dage? Jeg håber selvfølgelig, at jeg kommer til at have et lige så godt samarbejde i byrådet med ham, som jeg har haft med Steen Wrist. Det ser jeg frem til, siger hun.