TV der bevæger dig

Første dag med billigere biler

Fredag var første dag med de nye, nedsatte registreringsafgifter. En god dag for landsdelens autoforhandlere.

ATbiler i Fredericia forventer at sælge flere biler på sigt Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

ATbiler i Fredericia forventer at sælge flere biler på sigt - men det øgede salg er ikke gået helt i gang endnu Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

1 af 2

Afgiften sænkes fra 180 procent til 150 procent. Det betyder, at en mellemstor familiebil bliver op til 20.000 kroner billigere.

- Vi forventer at sælge flere biler på sigt, men vi vil gerne have afgiften sat yderligere ned, fortæller salgschef Jan Schott Nielsen fra ATBiler i Fredericia til TV SYD.

Finanslovens afgiftsnedsættelser kan allerede ses på forhandlernes prisskilte. ATbiler i Fredericia sælger Toyota, Fiat og Jeep, og de nye afgifter er fredag allerede regnet ind i priserne, men det er meget forskelligt hvor meget eller lidt man sparer.

- Jeg står p.t. og skal skifte min bil ud. Afgiftsnedsnedsættelsen betyder, at jeg overvejer at købe helt ny bil i stedet for en nyere, brugt bil, fortæller disponent Kim Juul Hansen fra Middelfart til TV SYD.

00:35

Her forklarer Jan Schott Nielsen fra ATBiler i Fredericia hvilke fordele afgiftsnedsættelsen giver dig, hvis du er på jagt efter ny bil.

Luk video