TV der bevæger dig

Fra Bænken til Banen har fået 150.000 kroner

Succesprojektet Fra Bænken til Banen i Fredericia, der har til formål at forebygge frafald på de erhvervsfaglige ungdomsuddannelser, har fået 150.000 kroner som påskønnelse fra TrygFonden.

I forbindelse med FC Fredericias hjemmekamp mod AGF i søndags overrakte Lisbeth Oxholm Andersen, der er repræsentant for TrygFondens regionale råd i Syddanmark, en check på 150.000 kr. til drengene i projektet.

Fodbold, rollemodeller og en buddy-ordning er hovedingredienserne i projektet, der udvikler udsatte unges sociale og personlige kompetencer og hjælper dem til at holde fast i deres uddannelse. Metoden er enkel. To gange om ugen træner de i FC Fredericia, hvor fodboldspillere fra førsteholdet frivilligt er rollemodeller og deltager i sociale aktiviteter. Desuden har de unge en buddy, som støtter dem i skiftet fra folkeskole til ungdomsuddannelse.

Filosofien er, at fællesskabet fra idrætten bæres med over i ungdomsuddannelserne, så de unge hurtigt får et tilhørsforhold til uddannelsen.

Parter i projektet er EUC Lillebælt, IBC Fredericia Middelfart, Ullerup Bæk Skolen, 10'ende, FC Fredericia, Fredericia Kommune, Ministeriet for Børn og Undervisning samt Region Syddanmark.