TV der bevæger dig

Fredericia-borgmester i ny sag

Fredericias borgmester Thomas Banke har fået kørepenge for kørsel til møder, som han ikke har deltaget i.

08:08

1 af 2

På dagen hvor Venstres bestyrelse i Fredericia overraskende opfordrer den omstridte borgmester Thomas Banke (V) til at forblive på posten, kan TV 2 afsløre nye belastende detaljer om Bankes borgmestertid.

Thomas Banke har ifølge sit eget kørselsregnskab holdt møder med borgmesteren i Herning, partifællen Lars Krarup, både den 24. april 2010 og 25. maj samme år.

Her har Banke sagt, at han har brugt sin egen bil, og har derfor efterfølgende fået udbetalt kørselspenge for møderne.

Men Bankes udlægning står i skarp kontrast til de oplysninger, TV 2 har fået fra Herning Kommune.

Borgmester Lars Krarup har ikke registreret møder med Thomas Banke de to pågældende datoer, lyder svaret fra kommunen i forbindelse med en anmodning om aktindsigt fra TV 2 Nyhederne.

På spørgsmålet om, hvorvidt de to borgmestre alligevel har kunnet holde møder, oplyser chefjurist Steen Dahl Pedersen, at det ikke har kunnet være tilfældet.

Den udlægning bakker borgmester Lars Krarup også op om.

- Du har fået retvisende svar fra kommunen, lyder det i en sms fra Krarup til TV 2s journalist. Krarup har ikke ønsket at give yderligere kommentarer.

Thomas Banke har ikke ønsket at stille op til interview med TV 2, men han erkender, at han ikke mødtes med Hernings borgmester d. 24. april.

Også det påståede møde d. 25. maj er en klar fejl, erkender Banke.

Thomas Banke har været sygemeldt siden december. Her kunne TV 2 Nyhederne afsløre, at der har været rod med 31-årige Thomas Bankes bilag, siden han tiltrådte som borgmester i 2010.

Han har blandt andet - uden at aflevere bilag - brugt kommunens kreditkort til alt lige fra benzin, togbilletter, vin, restauranter og indkøb på nettet.

Thomas Banke er sygemeldt på ubestemt tid.

Oppositionen i kommunen og Venstres egen byrådsgruppe har krævet, at borgmesteren går af som følge af afsløringerne.