TV der bevæger dig

Kuk på banegårdene: Måtte kalde tog ud manuelt

Der var kuk i informationerne på banegården i morgentrafikken. Det betød ekstra travlhed på fjernstyringscentralen i Fredericia, hvor de måtte lave udkaldene manuelt.

Der blev ekstra travlt på fjernstyringscentralen i Fredericia, hvor højttalerne måtte betjenes manuelt. Foto: TV SYD arkiv

Fjernstyringscentralen i Fredericia fik travlt fra morgenstunden. Foto: TV SYD arkiv

Der var problemer med trafikinformationerne på alle danske banegårde fra morgenstunden.

1 af 3

Banedanmark opdagede ved syv-tiden, at der var fejl i informationerne på alle deres skærme. Også de båndene udkald i højttalerne var ramt af forvirringen. Det betød, at personalet på fjernstyringscentralen i Fredericia måtte kalde togene ud manuelt fra Padborg til Vejle.

Systemerne kom op at køre igen ved otte-tiden. Men kun på skærmene med afgangstider, oplyser Banedanmark til TV SYD.

Kl. 8.30 var der stadig problemer med de automatiske udkald i højttalerne. Derfor blev meddelelserne lavet manuelt fra fjernstyringscentralen i Fredericia.

Fejlen gik også ud over rejseplanen.dk, som var forurenet med mystiske oplysninger.

Banedanmark har fået gang i systemerne igen. Der er ingen forklaring på, hvad der er sket, oplyser pressevagten til TV SYD.

Da nedbruddet blev opdaget ved syv-tiden, manede togleder Gitte Bøgedal fra Banedanmark til ro:

 - Man skal bare gå efter sit tog, som man plejer, og så skal man satse på, at det kommer, som det plejer. Hvis der kommer forkerte udkald fra højttalere, så prøver vi at komme med korrigerende udkald, sagde Gitte Bøgedal.

Rejseplanen.dk bliver opdateret manuelt - men den skulle være til at stole på.