Kok og komiker lærer syd- og sønderjyderne at lave gourmet på budget

Kokken Mikael Madsen og komikeren Daniel Lill forsøger i et nyt program at få tre syd- og sønderjyske familier til at blive bedre til at lave lækker mad ud fra de madvarer, som de allerede har liggende i deres skabe.

De fleste af os kender det.

Du åbner køleskabet eller skuffen, og så støder du på en madvare, der måske skulle have været brugt for et par dage... eller uger siden.

Det kan være svært altid at få brugt alle sine madvarer helt optimalt, men det kan betale sig at undgå madspild - både for klimaet og privatøkonomiens skyld.

quote

Vi skal blive bedre til at få brugt det, vi har i køkkenet

Mikael Madsen, kok og indehaver af Den Hvide Hest

Det er et af de budskaber, som kokken Mikael Madsen og komikeren Daniel Lill begiver sig ud i det syd- og sønderjyske med i den nye programserie Gourmet på budget.

Sjovt at rode i skuffer

I tre afsnit besøger de tre syd- og sønderjyske familier og laver mad med udgangspunkt i det, de kan finde i køkkenerne.

- Vi danskere vil jo helst ikke snage for meget i andres ting, men at komme ud i et fremmed hus i en anden by og så gå og rode i alle skufferne, det har været sjovt, fortæller Mikael Madsen, der er kok og indehaver af restauranten Den Hvide Hest i Kolding.

Det har kokken selv i køleskabet

Salat
Dressinger
En bøtte chili
Et par liter mælk
Hummus
Skrællede gulerødder

Ifølge Mikael Madsen behøver et godt måltid ikke nødvendigvis at koste mange penge. Og der er penge at spare, hvis man udnytter de madvarer, som man har i sit køkken.

- I programmet kommer vi jo ud og ser et køleskab, og så skal jeg lave mad ud fra det, fortæller han og slår fast:

- Vi skal blive bedre til at få brugt det, vi har i køkkenet.

En drøm der går i opfyldelse

For komiker Daniel Lill har det også været en spændende oplevelse at komme rundt i tre syd- og sønderjyske hjem og få lov til at åbne skuffer og skabe.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg tror, at vi alle er lidt nysgerrige på, hvad der er i folks skabe, når man kommer ind hos dem, fortæller han og fortsætter:

- Så det har været sjovt, fordi det er noget, der ligger mit hjerte nær - god mad til billige penge.

Det har komikeren selv i køleskabet

Tre liter fløde
To pakker smør
Creme fraiche
En pose med kantareller
En dådyrtunge
Spidskål
Kartofler
Løg
Diverse pålæg
Syltet strandarve
Blommekompot
Makrelsalat

I hvert afsnit er Daniel Lill og hovedpersonen ude at handle supplerende madvarer, der mangler til retten. Og koldingenseren har da også ofte øje for de gule prisskilte i supermarkedet.

- Jeg synes, det er fedt, hvis man kan komme ud og så også lade det at spare penge inspirere dig til måske at lave noget nyt, siger han.

Alle afsnit kan ses lige nu på TV SYD PLAY - og ifølge Daniel Lill er der noget at se frem til.

- Man kan forvente at blive inspireret, og så kan man også bare læne sig tilbage og blive underholdt, siger han.