TV der bevæger dig

Hjemmeværnsfolk: Vi er klar til at passe på grænsen og aflaste politiet

De sønderjyske hjemmeværnsfolk er klar til at aflaste politiet og overtage bevogtningsopgaver ved den dansk-tyske grænse,

De sønderjyske hjemmeværnsfolk er klar til at aflaste politiet og overtage bevogtningsopgaver ved den dansk-tyske grænse,. Foto: Kim Gram

De syd- og sønderjyske hjemmeværnsfolk er positive overfor at skulle aflaste politiet med grænsekontrol.

-  Vi er vant til at løse opgaver sammen med politiet - og vi er positivt indstillede også på denne nye opgave, hvis og når det bliver aktuelt siger distriktschef for Hjemmeværnet i Syd- og Sønderjylland, major Jan Gade  til TV SYD.

Han og de øvrige hjemmeværnsfolk har alene hørt om planen med at lade Hjemmeværnet overtage politiopgaver ved grænsen gennem medierne - og distriktschef Jan Gade kan derfor ikke sige noget mere konkret.

00:38

Anders Sørensen er positiv omkring eventuelle grænseopgaver for Hjemmeværnet.

Luk video

Anders Sørensen, kaptajn ved Hjemmeværnet, siger dog, at Hjemmeværnet vil være klar, hvis de får besked på det:

- Jeg tænker, det lyder spændende. Vi er optimistiske og ser positivt på det. Jeg kender ikke omfanget, men hjemmeværnet er vant til at støtte politiet, siger han til TV SYD.

Regeringen er ifølge Berlingske Tidende på vej med en plan, som skal aflaste politiet, som er voldsomt overbelastet af  ekstraordinære opgaver i forbindelse med terrorbevogtning og grænsekontrol.

Planen skal drøftes i kredsen af forligspartier på tirsdag.