TV der bevæger dig

10.000 har fået tjekket sundhed

Sundhedsbussen i Haderslev Kommune har lavet 10.000 sundhedstjek, siden den tog sin første tur i juni 2008. Det bliver fejret på næste fredag.

Motionsbussen, der blev til en sundhedsbus. (Foto: Haderslev Kommune)

Bl.a. får den borger, som fik foretaget sundhedstjek nr. 10.000 en præmie af formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Asta Freund.

- Vi er utroligt stolte over, at, så mange borgere har besøgt Sundhedsbussen i disse 5 år, siger Asta Freund. Og vi håber selvfølgelig at kunne lave sundhedstjek på endnu flere borgere de kommende år. Sundhedsbussen er et godt initiativ, fordi den kommer ud, hvor borgerne er. Bussen er også stedet, hvor man let kan få oplysninger om de mange andre gode tilbud vi har i Haderslev Kommune, tilføjer hun.?

Kører til 2014

Historien om bussen starter i projektet "Motionsvejledning", som var et treårigt projekt med start i januar 2008. Ideen med projektet var at tilbyde let tilgængelig motionsvejledning til alle Haderslev Kommunes borgere. Der blev indkøbt en brugt bybus, som blev indrettet til et mobilt vejledningsrum.

For godt to år siden besluttede udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune at udvide projektet, så borgerne ikke bare kunne få motionsvejledning, men også en samtale om kostvaner, vejledning om rygestop og information om sundhed mere bredt. Dermed blev "Motionsbussen" til "Sundhedsbussen".

Sundhedsbussen har været så godt besøgt, at den nu kører til udgangen af 2014. Bussen er finansieret af puljen ?Haderslev i bevægelse?.