TV der bevæger dig

50 unge er evakueret efter skolebrand

25 unge tyskere er bragt til observation for røgforgiftning efter en voldsom brand på Hoptrup Efterskole nær Haderslev.

05:51

Branden var meget voldsom. (Foto: Bjarne Knudsen).

1 af 2

En meget voldsom brand er brudt ud på Hoptrup Efterskole nær Haderslev. Der blev slået alarm klokken 04.17, da skolens forstander opdagede branden i en opholdsstue på skolen.

- 50 elever er blevet evakueret og de 25 af dem er kørt på sygehuse til observation for røgforgiftning, beretter vagtchef Michael Skaarup fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

De unge har det under omstændighederne godt, men observeres for en sikkerheds skyld.

Alle evakuerede er tyskere fra en tysk ungdomsklub, der har lejet sig ind på efterskolen indtil på lørdag, fortæller skolens bestyrelsesformand August Kragh.

- Det er klart, at de mange unge mennesker er meget chokerede, siger han.

Branden er endnu ikke slukket onsdag morgen, og politiet har spærret trafikken på hovedvejen og har mandskab på stedet til at omdirigere trafikken.

Skolen skal efter planen starte op med et nyt hold med 98 danse-, teater- og musikelever den 14. august, og branden betyder, at der derfor hurtigst muligt skal findes nogle nødløsninger.

- Samtlige 98 værelser er blevet mere eller mindre ødelagt, så de er ubrugelige. Det er lidt uoverskueligt i øjeblikket, men vi træder sammen hurtigst muligt for at finde ud af, om vi kan finde alternativer til indlogering, siger August Kragh.

Det er endnu uvist, hvordan branden er opstået. Der har ikke været gas- eller køkkeninstallationer i opholdsstuen, men intet tyder ifølge politiet på, at branden er påsat.

Skolens hovedbygning med køkkenet, administrationen og forstanderboligen er i følge August Kragh urørt af branden.