TV der bevæger dig

Come back til borgmester

Han har før siddet i borgmesterstolen for Haderslev kommune. Nu vender han tilbage: Socialdemokraten Jens Christian Gjesing.

Nu sidder han igen i borgmesterstolen i Haderslev.

02:27 Luk video

I serien om de nye borgmestre er vi kommet til den 61-årige socialdemokrat, der nu - igen - tager borgmesterkæden på efter succes ved valget den 17. november. Her fravristede han kæden fra Venstres H.P. Geil. Jens Christain Gjesing var borgmester i Haderslev kommune - inden kommunesammenlægningen.

Bredt flertal

Ved valget fik Socialdemokratiet 11.954 stemmer (=40,2 %). Dermed vandt partiet et ekstra mandat og kom op på 14. Med SFs 2 mandater kunne han mønstre et absolut flertal, men der blev også indgået en aftale med Slevigs Partis ene mandat. 

Orden i økonomien

Han gik til valg på, at der skulle rettes op på økonomien i kommunen. Fra den 1. januar i år og de formentlig næste fire år har han muligheden for at vise sit værd. 

Godt ry

Flittig, venlig og dygtig er tillægsord, der går igen, når gamle venner, partifæller og politiske modstandere og andre skal beskrive, hvorledes de oplever Jens Christian Gjesing, der voksede op på Tanderupkjær Præstegård i 50'erne. (Kilde: JydskeVestkysten).