Drabsdømte fik to år mere

De tre mænd, der tævede den enes hustru til døde, har nu fået deres straf. Landsretten mener, at drabet var så brutalt, at de skal 14 år i fængsel.

Drabet i Sommersted i Sønderjylland på den 35-årige Anne Petersen var så brutalt, at 12 års fængsel ikke var nok.

Derfor er Vestre Landsret gået længere end normalt og har straffet de tre drabsmænd med 14 års fængsel. Da sagen sidste år var for byretten, blev de tre mænd hver straffet med 12 år, og det fik dem til på stedet at anke dommen. Det viste sig at blive dyrt for dem.

I september 2008 opsøgte de tre den 35-årige Anne Petersen, der indtil da havde været gift med den ene af dem, den nu 36-årige Lars Bo Pedersen. Kvinden havde forinden fortalt ham, at hun ikke ville se ham mere, og at hun nu flyttede over til en veninde.

Mændene havde på gerningsnatten drukket tæt, før de tog over til lejligheden for at give kvinden "en røvfuld". Mens volden stod på, lå veninden bundet i et tilstødende værelse.

Anne Petersen, der var mor til fem, blev banket ihjel. Obduktionen viste, at hun havde 48 skader fordelt rundt om på kroppen. Blandt andet blev hun slået med en flaske, skåret med glasskår og fik en øloplukker presset ind i tindingen.

Mændene har skudt skylden på hinanden, og retten kan ikke sige med sikkerhed, hvem der gav Anne Petersen de mange skader. Men fordi alle tre mænd var i den lille lejlighed i længere tid, må det være gået op for dem, at kvinden var udsat for så grov vold, at det kunne koste hende livet. Derfor er de alle tre fundet skyldige i drabet.

Landsdommerne kalder drabet "en usædvanlig brutal voldsudøvelse". Fordi volden stod på i mere end en time, og fordi veninden imens lå bundet og hjælpeløs og måtte lytte til afstraffelsen, er der tale om så skærpende omstændigheder, at straffen skulle i vejret.