Flugtbil blev kørt i havn efter nattens sprængningskup

En hurtig sort Mercedes, der blev brugt som flugtbil ved nattens sprængningskup mod Arbejdernes Landsbank i Haderslev, blev tidlig onsdag morgen fundet kørt i Skærbæk havn ved Fredericia.

Natten til onsdag sprængte flere endnu ukendte personer en pengeautomat i luften ved Arbejdernes Landsbank i Gravene midt Haderslev. Hæveautomatens alarmer gik i gang klokken 01.54, hvor også beboere i området reagerede efter et højt brag. 

Da politiet kort efter kom til stede kunne de konstatere, at både hæveautomat og bankens facade var ødelagt - og der var intet spor af gerningsmændene.

Næsten tre timer senere onsdag morgen blev en sort Mercedes stationcar fundet kørt i Skærbæk Havn ved Fredericia. Og det er flugtbilen, viser fund i bilen.

quote

Da vi fik hævet bilen op på land, fandt vi forskelligt udstyr i den - bl.a. en gasflaske, så det er med sikkerhed den bil, der er brugt i nat. 

Poul Weber Pedersen, politikommissær, Haderslev Lokalpoliti

- Da vi fik hævet bilen op på land, fandt vi forskelligt udstyr i den - bl.a. en gasflaske, så det er med sikkerhed den bil, der er brugt i nat. Den var forsynet med en nummerplade, som er stjålet fra en bilhandler i Haderslev. Selve bilen er efter al sandsynlighed også stjålet, siger politikommissær Poul Weber Pedersen, Haderslev Lokalpoliti, til TV SYD.

Intet udbytte

Selve boksen med kontanterne sad fortsat på sin plads i hæveautomaten trods den voldsomme sprængning, så tyvene har ikke fået noget ud af deres anstrengelser, vurderer politiet onsdag middag.

Det fik tyve heller ikke for præcis tre uger siden, da Lån & Spar Bank i Kolding var udsat for et lignende sprængningskup. Her er gerningsmændene fortsat på fri fod efter, at de tog flugten i en stor personbil og på en motorcykel. Flugtbilen blev senere fundet udbrændt ved Kolding Marina Syd.

Lokalpolitiet i Haderslev vil fortsat meget gerne høre fra folk i Haderslev, der i nat mellem klokken 01.30 og 02.30 har observeret mistænkelige personer og biler ved Gravene eller på vej mod nord i høj fart.

- Har nogen set, at den sorte Mercedes blev kørt i havnen i Skærbæk eller i nærheden, så vi vil også meget gerne tale med dem, siger politikommissær Poul Weber Pedersen, Haderslev Lokalpoliti, til TV SYD.