TV der bevæger dig

Hårdhændede hjemmerøvere var på spil flere steder

Politiet undersøger nu også, om et voldsomt hjemmerøveri tirsdag eftermiddag på Varbergvej i Haderslev kan være begået af de samme personer, der tidligere tirsdag var på færde i Gram.

Under røveriet på Varbergsvej blev den 74-årige mand formentlig ramt af flugtbilen, da han forsøgte at standse to kvinder, der kort forinden havde skaffet sig adgang til hans hjem og røvet en værdiboks. Foto: LocalEyes

Læs også 74-årig alvorligt kvæstet af falske hjemmehjælpere

Fra Højmarken i Gram fik politiet omkring klokken 15.45 en anmeldelse fra en ældre mand, der var blevet opsøgt i sit hjem af en udenlandsk udseende kvinde. Hun ringede på døren og spurgte, om han skulle have udleveret medicin - men kvinden blev afvist og forsvandt.

- De to episoder fandt sted med kun 50 minutters mellemrum, og der er flere omstændigheder ved måden at opsøge og kontakte de ældre, der ligner hinanden.

Nikolaj Hølmkjær, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

- De to episoder fandt sted med kun 50 minutters mellemrum, og der er flere omstændigheder ved måden at opsøge og kontakte de ældre, der ligner hinanden, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

Under røveriet på Varbergsvej blev den 74-årige mand formentlig ramt af flugtbilen, da han forsøgte at standse to kvinder, der kort forinden havde skaffet sig adgang til hans hjem og røvet en værdiboks. De to kvinder havde ringet på døren hos den 74-årige og hans jævnaldrende kone i et rækkehus på Varbergvej i Haderslev og fortalt, at de kom fra hjemmeplejen.

Den 74-årige mand blev kørt til behandling på sygehuset i Aabenraa. Han har blandt andet pådraget sig læsioner i hovedet. Den ene fik lokket manden i huset med udenfor, mens det lykkedes den anden at komme ind i huset og stjæle en værdiboks.

Herefter løb kvinderne hen til en parkeringsplads på Varbergvej, hvor en mand holdt og ventede i en bil.

Det er politiets opfattelse, at den ældre mand formentlig har forsøgt at standse bilen, og at han i den forbindelse havnede på bilens køler og blev kastet til jorden.

Bilen forsvandt fra området ad Christian X's Vej. 

Røverne har under flugten smidt værdiboksen fra sig. Den blev fundet af nogle drenge og indleveret hos politiet. 

- Vi hører meget gerne fra vidner i både Gram og Haderslev, der kan have set mistænkelige personer og biler, lyder opfordringen fra vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Flugtbilen ved røveriet i Haderslev beskrives som en lys bil - formentlig en Volvo sedan S40 eller S60.