Rift om velgørenhedspenge blandt patientforeninger

Mens Kræftens Bekæmpelse får stor opmærksomhed, har andre patientforeninger meget svært ved at få del i støttekronerne. Det mener Diabetesforeningen i Sydjylland i hvert fald.

Hans Cronbach, der er formand for Børnefamiliegruppen i Diabetesforeningens afdeling i Region Syddanmark, går rundt og besigtiger sit værk. Opdækningen af langborde med plads til mere end 300 personer. I de sidste otte måneder har han forberedt aftenens velgørenhedsarrangement.

- Der er solgt lige omkring 400 billetter. Så der bliver fuld skrue på, siger Hans Cronbach til TV SYD.

Hele arrangementet er til støtte for Diabetesforeningens arbejde med børn.

- Så kan man ikke lade være med at tænke på, hvor dejligt det er, at nogen her i lille Danmark gerne vil gøre noget for børn med diabetes. Så bliver man glad, siger Hans Cronbach.

Knap så glad er Hans Cronbach dog for, at Diabetesforeningen ligger langt nede på listen over patientforeninger, som danskerne gerne vil støtte. Foreningen har det, man kalder en sympatigrad i befolkningen på 5%. 

- Det betyder, at hvis du giver 100 kr til folk og beder dem om selv at fordele pengene til patientforeninger. Så får vi en femmer. Og det tal vil vi jo meget gerne have op. Specielt fordi, der er så mange i Danmark, der har diabetes, siger Hans Cronbach. 

Der er kun få timer, til arrangementet starter, og Hans Cronbach håber, at det giver både opmærksomhed - og penge i kassen.

- Vi kan jo sige, at det er en dejlig cocktail af det hele. Vi vil først og fremmest gerne have sympatien og kendskabet frem. Men vi siger da ikke nej, hvis vi samtidig får en pose penge til vores medlemmer.

Børn og unge med diabetes