TV der bevæger dig

Røde piger stjæles i Haderslev

De 200 røde piger, som er sat op langs landevejene for at dæmpe bilisternes fart bliver stjålet, siger leder af trafikgruppe.

- Aldrig før har vi oplevet, at så mange tavler er blevet stjålet i forbindelse med en kampagne, siger Sonja Svendsen fra Trafiksikkerhedsgruppen i Haderslev Kommune.

Kampagnen gik i gang i midten af april, og allerede efter de første dage, fik kommunen en del henvendelser fra borgerne om, at ?deres piger? var blevet stjålet.

Nye piger sat op

- I starten kørte vi rundt og satte nye ?piger? op, når vi fik besked om, at de var forsvundet. Men det kan vi ikke blive ved, for så mange ekstra har vi simpelthen ikke indkøbt, siger Sonja Svendsen.

I denne kampagne, har borgerne haft indflydelse på, hvor de røde piger blev opsat, og derfor betragter borgerne dem som ?deres?.

Vi vil også have en pige

- Det er lidt svært at vurdere, hvad tyverierne skyldes. Vi hælder mest til den teori, at de fleste er stjålet af nogen, som også gerne vil have en pige stående ved deres bopæl. Vi har da observeret, at der pludselig står en rød pige et sted, hvor vi ikke har sat den op, siger Sonja Svendsen.

De røde piger er kun stillet op i landområder, fordi det er på landevejsstrækninger de alvorlige ulykker sker.

Mere vejr