Sønderjyske holdt tungen mest lige i munden

Sønderjyske kravlede op på en foreløbig anden plads efter sejr på 4-1 over AaB. På billedet har Mikael Uhre netop cementeret sejren.

Jannik Pohl scorede for AaB, mens udeholdets scoringer blev sat ind af Philip Zinckernagel, Troels Kløve, Marcel Rømer og Mikael Uhre.

Resultatet betyder, at Sønderjyske ligger på en foreløbig andenplads, mens AaB indtager niendepladsen i superligaen, inden de sidste tre kampe i anden runde er afviklet.

Christian "Greko" Jakobsen stod for tre oplæg mod AaB. En præstation, som Sønderjyske-træner Claus Nørgaard begrunder med en god opstart til den nye sæson.

 - Han har haft en rigtig god opstart. Det har taget noget tid for ham at komme op i det gear, han skal være i, men der er han ved at være nu, siger Claus Nørgaard til Ritzau.

Ovenpå en god opstart er træneren derfor heller ikke overrasket over sin 24-årige kantspiller.

- Han har vist gode takter i opstarten, så vi er egentlig ikke så overraskede, men det er selvfølgelig dejligt at se, at han leverer godt, siger Claus Nørgaard.

"Greko" bakkede efter kampen sin træner op i, at en god opstart var årsagen til den gode præstation mod AaB.

- Jeg har været inde i et kontinuerligt forløb. Opstarten til denne sæson har været god, hvilket har betydet, at jeg føler mig bedre tilpas, siger Christian "Greko" Jakobsen.

Sønderjyske scorede efter 16 minutter, da nytilkomne Jores Okore klodset begik straffespark. Philip Zinckernagel omsatte straffesparket til en 1-0 føring.

Minuttet efter var det AaB’s tur til at få chancen fra 11-meter-pletten, da Sebastian Mielitz unødvendigt ramte Jannik Pohl i hovedet i stedet for at bokse bolden væk i feltet.

Pohl eksekverede selv og sørgede for udligningen til 1-1. Efter en halv times spil bragte Sønderjyske sig foran igen. Christian "Greko" Jakobsen fandt flot Troels Kløve i feltet, som headede føringen i mål.

Kort inden pausen udbyggede Marcel Rømer føringen til 3-1, da han med en følt inderside udplacerede Nicolai Larsen på et oplæg af "Greko".

Mikael Uhre lukkede reelt kampen, da han efter 65 minutter let gjorde det til 1-4.