Vanvidsbilisters konfiskerede biler bliver solgt på auktion i Haderslev

Efter den nye lov om vanvidskørsel trådte i kraft 31. marts 2021 er flere og flere biler blevet beslaglagt. Det er en stigning, de mærker hos Haderslev Auktion.

Suzuki Splash, Citroën Cactus og Audi A6. Det er nogle af de biler, der var under hammeren i dag hos Haderslev Auktion. De er nemlig beslaglagt på grund af vanvidskørsel. 

Efter den nye lov om vanvidskørsel trådte i kraft sidste år er langt flere konfiskerede biler landet hos auktionshuset i Haderslev. Det fortæller Mogens Broe-Andersen, der er auktionsleder og advokat hos Haderslev Auktion.

- Jeg vil tro, at stigningen på biler, der kommer ind efter den nye lovgivning, er 600-800 procent. Det er jo også klart, når muligheden ikke har været der før. Men det er markant mærkbart.

Udvalget af biler var stort under dagens auktion.
Udvalget af biler var stort under dagens auktion.
Foto: Hans Lausten, TV SYD

Ifølge den nye lov gælder det for eksempel som vanvidskørsel, hvis der er kørt med en hastighed på 200 km/t eller derover og spirituskørsel med en promille over 2,00. 

Sydøstjyllands Politi har siden loven om vanvidskørsel trådte i kraft og indtil 1. august 2022 beslaglagt 154 biler i forbindelse med vanvidskørsel.

Alt fra små biler til luksusbiler

I dag solgte Haderslev Auktion 19 beslaglagte biler til højestbydende. Det var en bred vifte af biltyper, der var til salg. Alt lige fra små økonomiske biler, dyre luksusbiler til næsten nye biler. Der var også nogle velholdte biler af lidt ældre dato i blandt.

quote

Man kan undre sig over, at man med så ny en bil vil tage en risiko for, at ens bil bliver konfiskeret.

Mogens Broe-Andersen, auktionsleder og advokat hos Haderslev Auktion

Særligt i dag er der langt flere beslaglagte biler til salg på auktionen, fortæller Mogens Broe-Andersen. 

- Normalt var det sådan, at der kom biler, som blev taget fra folk, der kørte spirituskørsel og uden kørekort på samme tid. Det var tydeligvis biler, som var købt, så kunne de holde indtil politiet snuppede dem. Det er ikke det niveau, vi ser i dag. 

Sydøstjyllands Politi bekræfter, at syv af bilerne på auktionen i dag i Haderslev var beslaglagt efter bestemmelserne om vanvidskørsel.

Det er domstolene, der i sidste ende beslutter, om de beslaglagte biler kan konfiskeres. Så bliver de solgt på auktion, som i dag var i Haderslev, og pengene ender i statskassen.