TV der bevæger dig

To familier reddet fra brændende lystbåde i Lillebælt

To familier fra henholdsvis Horsens og Juelsminde er i god behold, efter at deres både uafhængigt af hinanden brød i brand i Lillebælt.

Foto: Dansk Søredningsselskab Juelsminde

00:27

To familier fra henholdsvis Horsens og Juelsminde er i god behold, efter at deres både uafhængigt af hinanden brød i brand i Lillebælt. Hør Thomas Strøbeck fra Dansk Søredningsselskab i Juelsminde fortælle om søndagens redningsaktioner. Video: Privatfoto og Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

1 af 2

Opdateret med nye oplysninger om fordelingen af personer på de to brandramte både

De to familier blev hurtigt reddet over i  andre både i farvandet. Det oplyser Forsvaret og  Dansk Søredningsselskab Juelsminde, der assisterede med henholdsvis helikopter og redningsbåde.

Den usædvanlige dobbelte redningsaktion fandt sted i Lillebælt.

Læs også Frivillige åbner ny søredningsstation med svensk redningsbåd

- Alle ombord på de to både er i sikkerhed, og der kom hurtigt kontrol over situationen, oplyser Thomas Strøbeck, der er stationsleder for Dansk Søredningsselskab Juelsminde og med til indsatsen ombord på redningsbåden Rescue.

Det første alarmopkald kom klokken 10.30 fra en 40-fods motorbåd, med en familie på fem voksne fra Juelsminde ombord, i Lillebælt mellem Trelde Næs og Bogense.

De blev alle fem reddet over på en hurtigsejlende motorbåd - og i løbet af seks minutter sank 40-fods-båden, så kun et par meter af stævnen stak op.

Kun en halv time senere indløb der et nyt alarmopkald fra en 32-fods motorbåd lidt sydligere i bæltet. Her var en familie på fire personer fra Horsens ombord.

Her lykkedes det at begrænse branden så meget, at båden kunne slæbes til Juelsminde af redningsbåden "Rescue"med skipper på den brandskadede båd, mens resten af familien var ombord på redningsbåden, der anløb Juelsminde omkring klokken 13.30.

Brændt båd "parkeret" ved Bogense

I løbet af eftermiddagen lykkedes mandskab fra Dansk Søredningsselskab Juelsminde at få slæbt den havarerede og brandskadede 40-fods motorbåd ind mod kysten  ved Bogense.

Nu står den havarerede 40-fods motorbåd på bunden omkring 800 meter fra kysten med et par meter af stævnen over vandets overflade, Foto: Dansk Søredningsselskab Juelsminde

- Det lykkedes os at få den slæbt væk fra den mest besejlede del af Lillebælt. Nu står den på bunden omkring 800 meter fra kysten med et par meter af stævnen over vandets overflade, oplyser bådfører Jesper Johansen fra Dansk Søredningsselskab Juelsminde søndag kort før klokken 17.

Der er ingen oplysninger om, hvad der er årsagen til, at de to motorbåde blev ramt af brand. Det ligger dog fast, at der ikke er nogen sammenhæng mellem brandene - bortset fra, at de fandt sted i samme farvand med kort tids mellemrum.

Dansk Søredningsselskab

  • Dansk Søredningsselskab har til formål at assistere bådejere, der har behov for hjælp i ikke-livstruende situationer på søen.
  • Det kan dreje sig om grundstødninger, motorstop, havareret rig og lignende.
  • Desuden assisterer de frivillige i søredningsselskabet ved livstruende situationer, når myndighederne som eksempel Forsvaret anmoder om hjælp.
  • Dansk Søredningsselskab drives af frivillige, som sammen med sponsorer bidrager til driften.
Mest sete på tvsyd.dk