Mor: Kommunen gør mit barn til kastebold

En mor i Hedensted er træt af, at kommunen skærer ned på dagplejerne. Hendes lille datter skal starte hos dagplejer nummer tre efter sommerferien.

Kommunerne har skåret meget ned på antallet af dagplejere de seneste år. For Nadia Kristoffersen i Hedensted Kommune har det betydet, at hendes lille datter indenfor et år skal have hele tre forskellige dagplejere.

- Jeg føler jo, at min datter bliver en kastebold i kommunens spil. Også fordi hun skal skifte dagpleje så hurtigt efter hun er startet, siger Nadja Kristoffersen til TV SYD.

Nadia Kristoffersens datter Cecilie startede i dagpleje i maj 2015. Allerede 1. juni fik familien besked om at dagplejeren var blevet fyret med virkning fra 1. januar 2016, og at Cecilie skulle starte hos en ny dagplejer i det nye år. Der går ikke engang to uger, før den er gal igen. Den 13. januar 2016 får Nadia Kristoffersen at vide, at den nye dagplejemor er blevet fyret. Det betyder, at Cecilie skal begynde hos en helt tredje dagplejer efter sommerferien.

Årsagen til, at Cecilies dagplejere fyres på stribe, er i følge formanden for udvalget for læring i Hedensted Kommune ikke fordi kommunen skal spare penge.

- Årsagen er, at vi ikke har lige så mange børn i kommunen som tidligere, og derfor har vi brug for færre dagplejere, siger udvalgsformand Ole Vind (V) til TV SYD.

Nadia Kristofferen frygter, at hendes datter vil blive indelukket, fordi hun så ofte er nødt til at forholde sig til både en ny dagplejer, et nyt sted og nye børn i dagplejen. Hør mere herunder:

Nadia Kristoffersen er bekymret for, at hendes datter Cecilie skal skifte dagplejen ud med vuggestuen.