TV der bevæger dig

Stort behov for økonomi-rådgivning til udsatte

For mange arbejdsløse, sygemeldte og kontanthjælpsmodtagere er privat-økonomien meget stram. Og der er stort behov for økonomisk rådgivning, viser effaringer fra Sønderborg og Hedensted.

Det er primært ledige, sygemeldte og kontanthjælpsmodtagere, der kommer her for at få hjælp, siger Jørgen Schwartz, der yder økonomisk rådgivning i hedensted.

03:12

1 af 2

Torsdag fortalte vi på TV SYD, at Frelsens Hær i Sønderborg er i kontakt med godt 50 familier, der har svært med økonomien. De får hjælp, men også økonomisk rådgivning og budgetlægning.

Jobcenteret i Hedensted yder samme rådgivning - og den er meget efterspurgt. Hedensted Kommune har siden januar har tilbudt gratis rådgivning om gæld og økonomi til private.

- Rådgivningen er egentlig åben for alle borgere, men det er primært ledige, sygemeldte og kontanthjælpsmodtagere, der kommer her

for at få hjælp, siger Jørgen Schwartz, der yder rådgivningen.

Han blev selv ledig sidste år, da Danske Bank, hvor han havde været ansat i 33 år, lukkede sin filial i Hornsyld.

Målet er at hjælpe folk med at få styr på økonomien, så den ikke hindrer lbagevenden til arbejdsmarkedet.

- Mange giver op og lader stå til, men det får jo ikke problemet til at forsvinde, siger Jørgen Schwartz, der lærer de mange interesserede i at lægge budget og hjælper dem med at få aftaler i stand med kreditorene.

Se mere i TV SYD NYHEDER kl. 19,30.