TV der bevæger dig

ÆldreSagen: God idé med robot til mad-udbringning

Hvis pengene bruges på tid med de ældre, så er en robot en rigtig god ide. Det mener Ældre Sagen i Horsens om kommunens afprøvning af en robot, der kan bringe mad ud til de ældre på plejecentre.

02:26

Personalet skal selv sætte mad ind i robotten, og så kan robotten køre det ud til de ældre. Derefter skal medarbejderne, så servere maden for beboerne.

1 af 2

"Bib bib" i stedet for "Så er der middagsmad". Sådan kommer maden i fremtiden frem til beboerne på plejecentre i Horsens, hvis det står til kommunen. I øjeblikket bliver robotten afprøvet på Plejecentret Præsthøjgården i Horsens.

Og robot-hjælpen kan være en rigtig god idé. Det mener ÆldreSagen i Horsens.

- Det kan være en rigtig god besparelse, hvis det betyder, at pengene i stedet bruges på, at medarbejderne bruger mere tid med de ældre i spise-situationerne, siger formand for ÆldreSagen Horsens, Johannes Jakobsen til TV SYD.

Johannes Jakobsen tror også på, at personalet på plejecentrene kan få god gavn af den mad-kørende robot.

- Det kan være til stor nytte og stor hjælp for personalet, siger han.

Men selvom en robot kan aflaste personalet, så vil Johannes Jakobsen ikke have alt for mange robotter ind på plejecentrene.

- Man skal passe på, at det ikke kun er maskiner, der er omkring de ældre. Varme hænder er guld værd, slutter Johannes Jakobsen.