TV der bevæger dig

Fængslet får turismepris

Fængslet i Horsens fik tirsdag TurismeVækst-prisen 2017, da Region Midtjylland ved regionens årlige turismekonference uddelte priser.

Fængslets direktør Astrid Søes Poulsen sammen med 1. næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed (R). FÆNGSLET har modtaget TurismeVækst-prisen 2017 som skulpturen er et symbol på. Med prisen følger også 75.000 kroner.

Fængslet får hovedprisen for på få år at have forvandlet sig fra en lukket verden til en åben oplevelsesvirksomhed i vækst, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. 

Fængslet er et fyrtårn for Horsens og brander både byen og Region Midtjylland som et virkelig autentisk og interessant sted at besøge – både for danske og udenlandske gæster. 

Hanne Roed, 1. næstformand, (R), Region Midtjylland

- Fængslet har målrettet arbejdet med at produkt- og oplevelsesudvikle det, der engang var et statsfængsel. Det er originalt og særligt for Horsens, at stedet formår at bruge sin fængselshistorie så levende. Fængslet er et fyrtårn for Horsens og brander både byen og Region Midtjylland som et virkelig autentisk og interessant sted at besøge, sagde regionsrådets 1. næstformand Hanne Roed (R), der overrakte hovedprisen til direktør Astrid Søes Poulsen på regionens turismekonference i Remisen i Brande. Med prisen følger 75.000 kr. 

Læs også Horsens markerer åbningen af verdens største fængsels-museum

Læs også Kendt museum indstillet til to internationale priser

Om priserne og turisterhvervet i Region Midtjylland:

  • TurismeVækst-prisen har været uddelt årligt siden 2012.
  • Prisen er tredelt. Der uddeles en hovedpris på 75.000 kroner samt en skulptur af den midtjyske kunstner Thomas Andersson og to temapriser på hver 25.000 kroner.
  • De tidligere modtagere af hovedprisen er: JyllandsAkvariet i Thyborøn (2016), Fuglsøcentret i Mols Bjerge (2015), NorthSide Festival i Aarhus (2014), Djurs Sommerland (2013) og Small Danish Hotels (2012).
  • I 2017 var ni turistaktører indstillet til hovedprisen og i alt 11 var indstillet til de to temapriser.
  • Priserne skal anerkende det midtjyske turisterhverv i bestræbelserne på at vækste og have et internationalt udsyn med tiltag og løsninger, der kan være til inspiration for andre.
  • Turisterhvervet i Region Midtjylland havde i 2016 en omsætning på 16,8 mia. kroner, og 20.500 var beskæftiget inden for turismen. 
Mere kultur