Klar ordre fra ministerie: Alle biografer og indendørs idræt skal lukke i smitteramt sogn

Lørdag fik Horsens Kommune ordre fra Kulturministeriet om at sørge for, at også biografer og faciliteter til indendørs idræt i Sønderbro Sogn lukkes for en periode.

Skulle der være borgere i Sønderbro Sogn i Horsens Kommune, der ikke har opdaget, at sognet er under coronanedlukning, kom der endnu en mulighed for at finde ud af det lørdag. 

De høje smittetal i sognet har nu også ført til, at alle private kultur- og træningsfaciliteter skal lukke i en periode. Det betyder, at det er slut med at besøge biografen og fitnesscentre i foreløbig en uge.

quote

Det er utroligt beklageligt og ærgerligt for de pågældende virksomheder.

Peter Sørensen, borgmester, Horsens, Socialdemokratiet

- Vi har nu fået en meget klar melding fra ministeriet om nedlukning - og jeg kan kun sige, at det er utroligt beklageligt og ærgerligt for de pågældende virksomheder. Jeg kunne godt have ønsket, at de relevante myndigheder havde lyttet mere til vores argumenter for ikke at lukke de private tilbud, men det har desværre ikke haft nogen effekt, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Sognet i forvejen præget af nedlukning

Fredag blev Sønderbro Sogn ramt af automatisk nedlukning, da antallet af smittede i sognet var 39, incidenstallet var 531 pr. 100.000 borgere og positivprocenten var 3,6,

Nedlukningen betyder, at alle grundskoler, SFO'er og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, og lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter på Kulturministeriets område lukkes. 

Uddannelsesinstitutioner har mulighed for selv at søge om fritagelse for nedlukningen.

Tre kriterier skal opfyldes, for at et sogn lukkes ned