Nu står Line i spidsen for Danmarks tredjestørste festival

Det er første gang, Jelling Musikfestival har en ny person ved roret end Lars 'Charlie' Mortensen. I år tager Line Mosfelt styrepinden sammen med det store hold af frivillige.

Der er fuld gang i både bassen og humøret på årets første store festival, Jelling Musikfestival, og alt er, som det plejer.

- Det er altid noget ganske særligt i dag, fordi det kribler og krabler alle steder - nu er det nu, siger Line Mosfelt, direktør for Jelling Musikfestival.

Kigger man i kulissen har tingene dog ændret sig en smule. Siden festivalens begyndelse i 1989 har Lars 'Charlie' Mortensen stået i spidsen, men i år bliver det Line Mosfelt, der dog ikke står alene.

- Vi er jo et helt hold, som laver festivalen. Så for mig er der ikke på den måde så meget nyt, siger hun.

Hun havde debut på festivalen i 2017 og har været med lige siden.

Forsat til stede

Selvom Lars 'Charlie' Mortensen satte et punktum sidste år, vil han alligevel være at finde på pladsen.

- Charlie kommer til at være her, for det er skide svært for ham, når det er første gang, han ikke skal være med som ansat. Han har en bænk derovre, og den har vi lige fået klodset op, fordi den var blevet skæv. Så jeg tror, han kommer til at husere rundt omkring, og det er så hyggeligt, siger Line Mosfelt.

Lars 'Charlie' Mortensen har sin egen bænk i backstageområdet.
Lars 'Charlie' Mortensen har sin egen bænk i backstageområdet.
Foto: Julie Lapp

Derudover er der omkring 5.000 frivillige og ansatte, der sammen får Jelling Musikfestival til at fungere.

En afslappet festival

Der kommer cirka 35.000 besøgende festivalgæster, der over fire dage kan opleve både dansk og internationalt musik.

- Vi drømmer om, at vi er en festival, der samler en masse mennesker, men med sænkede skuldre. At vi er et sted, hvor mange oplever at have hygget sig, slappet af og grint, og at vi ikke er et sted, hvor man skal præstere noget, eller være noget man ikke er, siger Line Mosfelt.

Hun ser frem til at få gang i festivalen med alt, hvad der hører til.

- Jeg glæder mig til åbningskoncerten, og så glæder jeg mig til den første aften. Det er godt vejr, folk kommer til at tøffe herned af, når de har fri fra skole og arbejde, og jeg forventer, vi får en fuld plads i aften, og så skal vi se alle de tanker, vi har siddet med hele året. Det er bare fedt, siger hun.

Line Mosfelt mener ikke, hun løfter en tung arv efter 'Charlie' - den løfter de i flok på Jelling Musikfestival, der har 5000 frivillige tilknyttet.
Line Mosfelt mener ikke, hun løfter en tung arv efter 'Charlie' - den løfter de i flok på Jelling Musikfestival, der har 5000 frivillige tilknyttet.
Foto: Julie Lapp