TV der bevæger dig

Muslinger har det godt – så fiskekvoten er fordoblet

Søndag åbner Landbrugs- og Fiskeristyrelsen for fiskeri efter blåmuslinger i Horsens Fjord.

00:48

Bestanden af blåmuslinger har det godt i Horsens Fjord - i år er kvoten fordoblet. Arkiv. Video: Stefan Jørgensen, TV SYD

Bestanden af blåmuslinger har det godt i Horsens Fjord - i år er kvoten fordoblet. Arkiv. Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

1 af 2

Bestanden har det godt, så kvoten er fordoblet i forhold til sidste år. Det betyder, at der i år kan fiskes efter 30.000 tons blåmuslinger i det såkaldte Natura 2000-område. Det dækker over Horsens Fjord, havet øst for og Endelave.

Det vækker glæde hos Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

Det er meget positivt, at bestanden i Horsens Fjord har det så godt, at vi kan fordoble kvoten i år. 

Bjørn Wirlander, enhedschef, EU & Fiskeriregulering, Landbrugs- og Fiskeristyrelsen

- Det er meget positivt, at bestanden i Horsens Fjord har det så godt, at vi kan fordoble kvoten i år. På den måde kan fiskeriet foregå der, hvor der er bedst mulighed for at hente muslinger af den rette kvalitet og størrelse op, siger enhedschef i EU & Fiskeriregulering hos Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, Bjørn Wirlander, i en pressemeddelelse.

Men mens der er glæde i Horsens, så er der igen i år lukket for fiskeri i Natura 2000-området ’Lillebælt’, da muslingebestanden her fortsat er for lille.

- Jeg ved, at fordoblingen af kvoten i Horsens er særlig vigtig for fiskerne, når vi fortsat må holde Lillebælt lukket, indtil bestanden har bedret sig, slutter Bjørn Wilander.