Reserven vandt grandprix i Horsens

Tre danskere var i semifinalen i speedway-grandprixet i Horsens, og det endte med sejr til Peter Kildemand.

Peter Kildemand sejrede i det danske speedway-grandprix i Horsens, hvor Tai Woffinden blev udelukket i finalen. Michael Jepsen Jensen fra Grindsted blev nummer tre.

Det var årets eneste grandprix på dansk grund, og hele fem danskere var til start foran et fyldt stadion i Horsens med mere end 12.000 på lægterne.

Foruden de fire normale grandprix-kørere Nicki Pedersen, Peter Kildemand, Michael Jepsen Jensen og Niels-Kristian Iversen havde unge Mikkel Michelsen fået et wildcard.

Det blev en blandet dansk indsats til at begynde med, men det endte med semifinaledeltagelse til de tre førstnævnte danskere ovenfor, hvoraf altså Kildemand og Jepsen Jensen kørte sig i finalen.

Efter udelukkelsen af Tai Woffinden for at køre Peter Kildemand af banen i første start tog danskeren starten efterfølgende og førte fra start til slut i finalen.

I den samlede VM-stilling lagde Tai Woffinden yderligere afstand til Nicki Pedersen på andenpladsen. Forskellen er nu på 13 point mellem de to.

Grandprixet i Horsens åbnede med et brag, da Nicki Pedersen og Greg Hancock, der røg i totterne på hinanden tidligere på sæsonen, var ved startsnoren. Og den duel trak danskeren sig bedst ud af.