Fart-razzia i lumsk motorvejs-kurve

Stopholdene fik ikke mange sekunders ro, da færdselspolitiet onsdag holdt fart-razziaer i og omkring Kolding. Specielt på et stykke motorvej med fartbegrænsning på 70 km/t var der rigeligt til bødeblokken.

På bare to timer fik 19 bilister klip i kørekortet for at køre fopr stærkt på vejstykket, hvor Esbjerg-motorvejen fletter sammen med motorvej E20 ved Kolding.

Lumsk kurve

Et lumsk stykker, hvor hastigheden gradvist sættes ned fra 130 til først 90 og så 70 km/t. En fartbegrænsning, som alt for mange bilister ikke forstår - eller i hvert tilfælde ikke retter sig efter.

- Vi har mange uheld i kurven, som svinger ret brat til venstre, forklarer vicepolitikommissær Poul Lervar, færdselsafdelingen hos Sydøstjyllands Politi.

Ser ikke skiltene

Og der er stor forskel på, om man kører 70 eller bare 100 km/t i kurven, siger han og peger på en bilist, som kommer ud over side-linien fordi farten er for høj til kurvens krumning.

Fart-grænsen på 70 km/t er skiltet to gange før kurven. Alligevel forsvarede flere af de bilister, som blev stoppet, sig med, at de ikke havde set skiltene. En enkelt hævdede også, at der slet ikke var nogle skilte.

100 meters udsigt

Poul Lervad tog TV SYD med i patruljevognen og demonstrerede, hvorfor fartbegrænsningen i motorvejs-sammenfletningen er påkrævet.
- Her kan man måske se 100 meter frem, og det er for lidt, hvis man skal bremse og undvige, hvis der dukker en forhindring op.

Politiet laver flere fart-razziaer i hele påsken - og som vanligt har de også alko-meteret med i bilerne....