Festivallerne er tilbage: I dag gik Kold i luften

Kold Festival har af to omgange været aflyst af corona, men lykken har tilsmilet dem, og de kunne fredag åbne festivallen uden restriktioner.

Det var 5,8 grader - med andre ord koldt - da Kold Festival klokken 15 i dag sparkede en af årets første festivaller af i Kolding.

25 sangere på fem scener på to dage rundt omkring i Kolding.

- Det er en anden oplevelse end normalt, men der er stadig stemning, og det er bare at tage en stor jakke på, siger Siv Molberg, som TV SYD fangede fredag aften, 

- Jeg synes det er mega fedt, og der er mega god stemning, lyder det fra Siv Molberg, der skal tilbringe fredag og lørdag på Kold Festival.

Siv Molberg til en af koncerterne fredag aften.
Siv Molberg til en af koncerterne fredag aften.
Foto: Frank Blauenfeldt, TV SYD

Festivallens timing kunne nærmest ikke være mere heldig, da der ikke er nogen restriktioner forbundet med festivallen, fordi corona ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom.

Det vil sige, at festivallen kunne afholdes som i de gode gamle dage før corona.

- Det betyder alt i verden. Vi har gået og nevet os selv i armen. Tænk at vi kunne holde en stående koncert. Dét havde vi slet ikke troet, lyder det fra Rikke Molberg, der er Eventkoordinator ved Musik Kolding, der står bag festivallen. 

Føler sig trygge

Selvom coronarestriktionerne er fortid, fortsætter smittetallene sin himmelflugt med lidt mere 5.000 smittede i Kolding Kommune inden for de seneste syv dage.

Men det bekymrer ikke Siv Molberg. 

- Nu har jeg selv haft corona, så jeg er ikke i så stor risiko. Men jeg synes, at man skal til at komme ud, for det (corona, red.) rammer ikke så hårdt mere, siger hun.

Eventkoordinatoren fra Kolding Musik er også svært tilfreds med, at festivallen ikke skulle begrænses af mundbind, begrænset publikum og siddende gæster.

- Det er bare ikke det samme, hvis det var siddende, siger Rikke Molberg.

Rikke Molberg gjorde sammen med de frivillige de sidste forberedelser, inden festivallen åbnede.
Rikke Molberg gjorde sammen med de frivillige de sidste forberedelser, inden festivallen åbnede.
Foto: Frank Blauenfeldt, TV SYD

Håber på succes

Til festivallen er der solgt omkring 850 billetter, der er løftet af mange frivillige hænder. 

- Jeg forventer en masse glade mennesker, og jeg håber at byens unge mennesker vil tage festivallen til sig. 

Det er første gang at festivallen løber af stablen efter to aflysninger på grund af corona. Men det er bestemt ikke meningen, at denne weekends festival er første og sidste.

- Vi har gjort det her for, at det skal udvikles. Det her er første take, og så ser vi hvor, det bærer os hen, siger Rikke Molberg