Frisørformand: Det stritter mod al logik at holde os lukket

Først efter påske kan frisører igen begynde at klippe corona-lokkerne af danskere efter mere end tre måneders lukning. Det er ulogisk, at vi ikke må åbne nu, mener de selvstændige frisørers formand.

Opdatering: Artiklen er i bunden tilføjet en ekspertvurdering.

Ifølge sundhedsministerens ekspertgruppe skal langhårede kunder vente til efter påske med at blive klippet hos frisørerne - undtagen på Bornholm.

- Det stritter mod al logik, at netop frisører fortsat skal holde lukket. Vi har styr på hygiejne, vi ved nøjagtig, hvornår kunderne kommer i salonen og kender deres identitet, hvis det i værste fald skulle blive nødvendigt med smitteopsporing, siger Connie Mikkelsen fra Kolding, der er står i spidsen for Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere, DOFK.

Mange saloner ligger ved siden af de butikker, der nu har udsigt til åbne igen - og frisørformanden henviser til, at et nyt tysk studie viser, at smitterisikoen hos frisørerne er den næstlaveste sammenlignet med en række andre områder.

Udover at Connie Mikkelsen mener, at frisørerne kan håndtere risikoen for smitte på fornuftig vis, så frygter hun en konkursbølge, når det først bliver i april efter påske, at saksene kommer i brug og skaffer penge i kassen.

- Især de saloner, der har flere ansatte, er pressede. De skal hver måned betale husleje og deres ansatte løn, der er højere end statens nedlukningsstøtte. Det har drænet mange af vores medlemmer for kapital - og nu skal de vente endnu en måned, siger Connie Mikkelsen.

Hun vil spændt og nervøs følge de politiske udmeldinger og regeringens pressemøde onsdag.

- Jeg klynger mig til håbet om, at der er politisk flertal for, at vi kan komme i gang nu, siger frisørformanden fra Kolding.

Professor: En my mere udsat

Spørger man Allan Randrup Thomsen, der er professor i infektionsmedicin ved Københavns Universitet, om risikoen ved at lade frisører åbne nu, svarer han:

- Frisørerne har været meget ansvarsfulde. Men i sagens natur er vedkommende tæt på én, når man bliver klippet. Og det er jo det, der er problemstillingen. Det kan man så prøve at imødegå på mange hensigtsmæssige måder, men hos frisøren er man en my mere udsat, end hvis man går ind i en butik.