Frisører får fleksible forhold

En ny overenskomst for frisører og kosmetikere giver både de ansatte og deres arbejdsgivere større frihed til at aftale en fleksibel arbejdstid.

Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere (Dofk) og Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (V) har indgået aftale om fornyelse af overenskomsten, der dækker frisører og kosmetikere.

Efter sammenlagt flere døgns forhandlinger lykkedes det parterne at nå til enighed om at forny overenskomsten for frisører og kosmetikere.

Fornyelsen, der følger reguleringen på det øvrige private arbejdsmarked, indebærer blandt andet at medarbejderne får højere pensionsbidrag under barsel, forbedrede vilkår under forældreorlov, en ny særlig opsparingsordning, ret til weekendfri og mulighed for aftale om fleksibel arbejdstid.

- Vi har haft et positivt og konstruktivt forhandlingsforløb, hvor vi har haft fokus på at skabe større fleksibilitet i arbejdstiden og fornyelsen af vores overenskomst bærer præg af dette. Det er vores opfattelse, at fleksible arbejdstider skaber et væsentligt bedre arbejdsmiljø og giver arbejdsgiveren større frihed til at planere driften, siger arbejdsgivernes formand Connie Mikkelsen.

Også de ansatte er tilfredse med resultatet.

- Vores medlemmer har fået mulighed for større fleksibilitet i arbejdstider og ret til seks fri-weekender om året. Lokalaftale-reglen betyder at medlemmer af DFKF bedre kan indrette dagligdagen efter eget og virksomhedens behov. Vi er tilfredse med resultatet og ser frem til det fremtidige samarbejde om vores fælles overenskomst, siger Lone Frost, der er formand for DFKF.