Genåbning gav travlhed hos Kirkens Korshær

For landets 240 Kirkens Korshær-butikker har genåbningen resulteret i rekordomsætning. I Vonsild oplevede de travlhed på åbningsdagen.

Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Vonsild havde knap åbnet dørene, inden butikken var fyldt med glade, handlelystne kunder.

- Der gik ikke 20 minutter, inden butikken var fuld, og sådan har det været løbende i dag, siger butiksmedhjælperen Grethe Kristensen, der tog imod de mange kunder, som købte alt fra fastelavnskostumer og tøj til møbler og pyntenips.

Det var ikke kun i Vonsild, der var travlhed grundet genåbning. Ifølge Ritzau solgte landets 240 Kirkens Korshærs-butikker for 2,6 millioner kroner, hvilket er mere end en tredobling af salget på den tilsvarende dag sidste år.

quote

Kirkens Korshær siger, de mangler 2,5 millioner kroner om ugen.

Grethe Kristensen, medarbejder hos Kirkens Korshær-butik, Vonsild

Grethe Kristensen tog imod dagens kunder.
Grethe Kristensen tog imod dagens kunder.
Foto: Ole Møller, TV SYD

11. time

I de seneste måneder, hvor landet har været lukket ned, har det også givet økonomiske konsekvenser for Kirkens Korshær. Den manglende indtægt på salget af genbrugsvarer har påvirket finansieringen af det sociale arbejde, organisationen udfører.

- Det er meget vigtigt, vi kommer i gang igen. Kirkens Korshær siger, de mangler 2,5 millioner kroner om ugen. Pengene kommer fra de varer, vi sælger, og de går til de hjemløse og herberger, siger Grethe Kristensen.

Genåbningen kom derfor i 11. time, og det kan glæde i de 27 byer i Danmark, hvor Kirkens Korshær blandt andet driver herberger og varmestuer.