TV der bevæger dig

Må ikke bruge København i navnet

Danmarks nye håndbold-storhold, der er blevet kendt under navnet KIF København, må muligvis spille sin første sæson under navnet KIF Kolding. Klubben har ikke søgt om navneændring.

- Navneændringer til den kommende sæson skal man have meddelt os senest den 1. juli, og den grænse er vi jo langt ude over, siger direktør i Dansk Håndbold Forbund, Henrik Jacobsen, til sporten.tv2.dk.

- Så af hensyn til fællesskabet - og at vi jo har vedtaget sammen med klubberne, at vore regler og love er ens for alle, og vi skal sørge for, at der er ens vilkår for alle, og det gælder både, når det er store eller små ting - jamen, så vil der ikke fra vores side blive givet dispensation til ændring af navn efter den 1.7. - og det gælder alle klubber og ikke bare Kolding.

KIF har mulighed for at appellere afgørelsen. Men DHF-direktøren tror ikke, at der vil være et KIF København-hold i tabellerne i den kommende sæson.

TV SYD har forsøgt at få en kommentar fra direktør Jens Boesen, KIF Kolding.

Vil hedde KIF Kolding Købenahvn

- Vi er kommet frem til, at vi gerne vil hedde KIF Kolding København. Det er det, der dækker bedst i den nye konstellation, for det er det, det er, og det vil vi blive ved med at kalde os frem over, siger den nye klubs direktør Jens Boesen.

- Det ligger jo meget tæt op ad vores registrerede navn, KIF Kolding, så måske har vi mulighed for at få det godkendt i de officielle sportslige instanser. Det vil vi hvert fald forsøge, siger han til TV2 Sporten.