Mandagens smittetal: Smitten stagnerer i Kolding

Tre syd- og sønderjyske kommuner på landets top-10 over coronasmitte.

For første gang i 13 dage falder smittetrykket i landets hårdest ramte kommune Kolding. Selvom kommunen fortsat er den hårdest ramte danske kommune, viser dagens smittetal fra Statens Serum Institut (SSI), at der er tegn på stagnation.

Siden søndag er antallet af nye smittede covid-patienter de seneste syv dage faldet med en enkelt fra 279 til 278. Det bringer kommunens incidental fra 300 til 299. Til sammenligning har nummer to på landslisten, Ishøj, et incidental på 166.

Ud over Kolding ligger to andre syd- og sønderjyske kommuner på en top-10 over kommuner med mest coronasmitte. Aabenraa er nummer tre på top-10 med en incidens på 136 smittede pr. 100.000 indbyggere over den seneste uge. Fredericia ligger på femtepladsen med en incidens på 115. I Fredericia er smitten faldet en smule de seneste dage, mens den er steget ret kraftigt i Aabenraa.

Smitten stiger en smule

Det seneste døgn er antallet af indlagte med coronavirus på landsplan steget med seks til 254, oplyser SSI. Det er første gang i en uge, at der er sket en stigning i antallet af indlagte.

Siden søndag er 450 personer registreret smittet med coronavirus. Yderligere fem personer er døde, mens de har været smittet med coronavirus.