Snart må du køre i nødsporet ganske lovligt

På Sydjyske Motorvej begynder arbejdet med at gøre klar til kørsel i motorvejens nødspor. Det skal gøre trafikken mere flydende.

De har gjort det med succes på Hillerødmotorvejen, og fra i dag af bliver det også muligt på E45 ved Kolding. For når Vejdirektoratet inddrager nødsporet mellem tre til- og frakørsler til kørespor, i alt omkring fire kilometer, bliver det lovligt at køre i nødsporet.

Normalt giver det et klip i kørekortet og en bøde op til 2000 kroner, men nu skal kørslen i nødsporet sikre, at trafikken kommer bedre frem.

Nødsporet vil komme til at fungere som parallelspor mellem til- og frakørslerne. Det vil sige, at gennemkørende trafik, herunder de mange lastbiler, ikke skal anvende dette spor. Det vil bl.a. fremgå af afstribningen på kørebanen.

- Hvis det ekstra spor her udnyttes rigtigt, og de trafikanter, der skal væk fra E45, hurtigere kan trække ud i det yderste spor, bliver der mere plads til den øvrige trafik og en meget bedre trafikafvikling, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

Arbejdet med at gøre nødsporet parat til den stor mængde trafik begynder i dag. Vejdirektoratet er nødt til at forstærke sporet med et tykkere stabiliseringslag og ny asfalt.

Desuden laver de nødlommer for hver 500 meter til brug ved eksempelvis havari på den strækning, hvor nødsporet inddrages til kørespor.