Spring-træner i fængsel for overgreb

Vestre Landsret sender en instruktør fra Kolding i fængsel for seksuelle overgreb mod unge gymnastik-drenge.

En 43-årig spring-træner fra Kolding Idræts Forening (KIF) skal tre måneder i fængsel for seksuelle overgreb mod to gymnastikdrenge.
Det bestemte Vestre Landsret i Kolding onsdag, da retten stadfæstede en tidligere byretsdom.

Manden var leder af springgymnasternes hold i KIF, men han gjorde andet end at undervise drengene i araberspring og håndstand. Det kom frem, da en ung gymnast betroede sig til en anden træner i klubben.

Smurt ind i Nutella

Gymnasten fortalte, at instruktøren  tilbage i 2003 havde forgrebet sig seksuelt på ham. Træneren havde blandt andet smurt den dengang 15-årige dreng ind i Nutella og ketchup.

Drengen havde bind for øjnene og var nøgen, mens træneren gned ham ind i madvarerne og efterfølgende slikkede blandingen af chokolade og tomat af. Træneren befølte også drengens lem.
 
Bagefter forsøgte træneren at få drengen til at give ham selv den samme omgang, men det ville den 15-årige gymnast ikke være med til.

Trænerens lumre side kom frem igen i 2008. Her forsøgte han at overtale en dengang 17-årig dreng til samleje i forbindelse med en idrætstur til Hamborg.

Træneren sendte sms'er til drengen og foreslog, at han skulle tage bind for øjnene og se, om han ikke ville nyde det, som træneren havde i sinde at gøre. Muligvis drejede det sig igen om en Nutella-seance.

Skolelærer-paragraffen

Træneren er dømt efter straffelovens paragraf, som forbyder voksne at have seksuelle relationer til børn under 18, som den voksne har et betroet ansvar overfor.
Paragraffen kaldes ofte "skolelærerparagraffen", men gælder også for idrætsleder. Derudover er den 43-årige gymnastiktræner dømt for blufærdighedskrænkelse.