TV der bevæger dig

Stor kø-risiko efter halmtransport i brand på motorvejen mellem Skærup og Kolding

Motorvej E 45 mellem Skærup og Kolding var det meste af natten til fredag totalt spærret i sydgående retning mellem Skærup og Kolding på grund af slukningsarbejde ved en brændende halmtransport. Først kort før kl. 06 fredag morgen kunne et enkelt spor åbnes igen - men der er fortsat risiko for kø.

Motorvejen blev åbnet i et spor forbi brandstedet fredag morgen kort før klokken 06. Foto: Ernst Møller, TV SYD.

Begge sydgående spor er åbne igen fredag formiddag igen, mens brandfolk holder øje med, at branden ikke blusser op igen. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Begge sydgående spor er åbne igen fredag formiddag igen, mens brandfolk holder øje med, at branden ikke blusser op igen. Foto: Tais Tullin, TV SYD

1 af 3

En bilist overhalede kort før klokken 00,30 et lastvognstog læsset med halm. Under overhalingen opdagede bilisten, at der var ild i halmen på anhængeren og fik stoppet lastbilen. Lastbilens chauffør reagerede hurtigt og koblede anhængeren af, så ilden kun fik fat i halm og anhænger.

- Vi måtte spærre motorvejen helt for trafik i sydgående retning i fem timer for at give plads til slukningsarbejdet. Brandfolkene fik skubbet den brændende halm ind på marken ved siden af motorvejen og er her i de tidlige morgentimer fortsat i gang at slukke ilden, siger vagtchef Henrik Dam fra Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

00:09

Lastbilens chauffør reagerede hurtigt og koblede anhængeren af, så ilden kun fik fat i halm og anhænger.

Luk video

Kort før kl. 06 fredag morgen kunne et enkelt spor atter åbnes. Omkring klokken 8 forventer politiet at åbne begge sydgående spor igen, når der er sat skilte op med fartbegrænsning og advarsel om ujævn asfalt.

Det betyder, at der i morgens myldretid er stor risiko på kødannelse på strækningen fra Skærup og Kolding.

Først natten til lørdag vil den udbrændte anhænger blive fjernet fra stedet, da det vil kræve en ny lukning for al trafik et par timer.

Ifølge vagtchef Henrik Dam menes halmbranden opstået ved, at der under læsningen af den netop høstede halm har været en sten fra marken, der har lavet gnister, da den rammer ladet og derefter har ulmet til der opstod åben ild.

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk