TV der bevæger dig

Tal med dit barn om hash

Det er vigtigt, at alle unge kender til, hvad hash er, og hvorfor det er skadeligt. Derfor inviterer Kolding Lokalråd onsdag aften både unge og deres forældre til et info- og diskussionsmøde om hash.

Foto: colourbox/free

Mødet finder sted på Kolding Uddannelsescenter på Ågade, og er hovedsageligt for elever i 9.-10. klasse og på ungdomsuddannelserne samt deres forældre.

- Vi har valgt at lave mødet om hash, da det er det mest udbredte ulovlige stof, men som mange opfatter som lovligt. Vi vil derfor fortælle de unge og ikke mindst deres forældre om, hvad der er fakta om hash, og hvad bare er gode historier, siger Kim Hansen, udviklingschef i Social- og Sundhedsforvaltningen.

- Det er vigtigt, at forældrene taler med deres børn om det at ryge hash og betydningen af det. Dialogen skal være en del af den forebyggende indsats, som Lokalrådet og Kolding Kommune har i forhold til unge og hash.

I Danmark mener 80 procent af de unge i 9. klasse, at de kunne skaffe hash, hvis de ville. Typisk bliver de tilbudt det af venner, bekendte eller familie første gang, de prøver det, og ca. 1/3 af de unge mellem 16 og 20 har prøvet at ryge hash, viser tal fra Sundhedsstyrelsen.