Vedtagelse fører omgående til klage

En vedtagelse i byrådet i Kolding bliver i morgen indklaget for Statsforvaltningen.- Jeg skal bare lige finpudse den, siger Benny Dall fra Enhedslisten.

Et flertal bestående af stemmer fra Venstre og Konservative har i aften vedtaget, at transportfirmaet Contrans i Kolding må bygge soverum til 30 udenlandske chauffører. Vedtagelsen betyder, at Benny Dall fra Enhedslisten sender en klage til Statsforvaltningen i Aabenraa.

- Jeg vil også anmode om, at klagen får opsættende virkning, så virksomheden ikke kan nå at etablere sovepladserne, mens juristerne i Statsforvaltningen behandler sagen.

- Og det kan jo godt tage mange måneder, siger Benny Dall til TV SYD.

Firmaet Contrans har søgt om lov til at indrette en bygning på deres grund i industrikvarteret. Bygningen skal give ca. 30 udenlandske chauffører mulighed for at hvile og sove, når der kommer regler om, at de ikke må holde fridage i førerkabinen.

I Kolding mødte forslaget modstand i Plan- og Boligudvalget, som nedstemte forslaget. Og Benny Dall frygter, at Venstre og Konservatives trumfen forslaget igennem åbner en ladeport til ulovligheder.

- Forvaltningen har slet ikke styr på reglerne. Og alle er sådan set enige om, at de nye regler fra efteråret kan betyde, at der skal findes overnatning til 600-800 udenlandske chauffører, som ikke må opholde sig i deres lastbiler på hviledagene.

Et problem er også, at den hotellignende bygning skal etableres i industrikvarteret. Der må man ikke overnatte. Det er i strid med lokalplanen.

Næstformand i udvalget, Asger Christensen (V) bad om at få sagen for byrådet. Her har Venstre og Konservative flertal.

 

quote

- Jeg vil også anmode om, at klagen får opsættende virkning, så virksomheden ikke kan nå at etablere sovepladserne, mens juristerne i Statsforvaltningen behandler sagen.

Benny Dall, byrådsmedlem, Enhedslisten, Kolding

 

Formanden for Plan- og Boligudvalget, socialdemokraten Poul Erik Jensen, sagde i sidste uge til TV SYD:

- Det er et skråplan at have hotellignende faciliteter i vores erhvervsområder, og det er en direkte trussel mod danske arbejdere, som arbejder på dansk overenskomst.

Benny Dall siger videre til TV SYD, at han har fået oplysninger om, at borgere har henvendt sig til kommunens forvaltning med oplysninger om andre steder, hvor udenlandske chauffører åbenbart overnatter i strid med reglerne.

- Jeg har også hørt om sager, så det må forvaltningen se at få lovliggjort, slutter Benny Dall.