Virkelighedens Energreen: Vi er ikke blevet spurgt om lov

Hvis du søndag efter søndag ser DR-serien Bedrag, så har du garanteret bemærket virksomheden Energreen. Men faktisk er Energreen et firma i Kolding.

Vindmøllevirksomheden Energreen finder hver søndag ud til mange tusinde danske stuer i DR’s fiktionsserie Bedrag. Direktøren Alexander Sødergreen, spillet af Nikolaj Lie Kaas, er her frontfiguren, der er noget ufin i kanten. Den fiktive tv-serie deler dog navn med en virkelig virksomhed fra Kolding.

- Det har ikke haft nogle negative konsekvenser for os, men det er mere det principielle i det - at vi ikke er blevet spurgt om lov inden, fortæller Tom Risbjerg Tønnesen, der er direktør i virkelighedens Energreen.

Virksomheden Energreen i Kolding hører under selskabet Energi Team, der er en uvildig mæglervirksomhed. I Kolding-virksomhed undrer man sig over, at DR ikke er faldet over virksomheden med samme navn. Kolding-virksomheden har dog ikke tænkt sig at gøre yderligere ved sagen:

- Vi har ikke tænkt os at gøre mere ud af det. Hvis det havde drejet sig om vores hovedfirma Energi Team, så var det en helt anden sag. Det er et uvildigt rådgivningsfirma, så det ville have været uheldigt, siger direktør Tom Risbjerg Tønnesen.