Krea Kongen: Sådan laver du en kage med marcipan

I denne uges udfordring i Krea Kongen skulle du lave en kage med marcipan. Her kommer vores ekspert, konditor Alice Christensen, med råd til, hvordan du kan bruge marcipan på din kage.

Nyt program

Krea Kongen er TV SYDs nye lørdagsprogram, hvor du vil få inspiration til, hvordan du på kreativ vis fordriver tiden derhjemme, indtil coronakrisen er drevet over. Hver uge stiller vi en ny udfordring, mens en ekspert vil give dig sine bedste tips og tricks.

Se hvordan du deltager på TVSYD.dk/kreakongen.

Denne uges udfordring i Krea Kongen lød på at lave en kage med marcipan.

Her har vi samlet alle tips og trick fra vores ekspert, konditor Alice Christensen, der vil vise, hvordan du kan dekorere kager med marcipan.

En af de første ting, du skal bruge til at kunne lave pynt af marcipan, er en dekorationsmarcipan. Det giver den rette konsistens, så du kan arbejde med marcipanen.

Alice Christensen giver dig her opskriften på dén marcipan, du skal bruge til at dekorere, pynte og bygge med.

Opskrift på dekorationsmarcipan
 

Det skal du bruge:

  • 375 gram rå marcipan
  • 190 gram flormelis
  • 50 gram glukosesirup

Sådan gør du:

Flormelis og glukosesiruppen blandes godt sammen i en skål. Husk at veje flormelissen af først så glukosesiruppen ikke sidder fast i skålen. Tilsæt marcipanen i små stykker og ælt massen godt sammen - enten på maskine eller på køkkenbordet med hænderne.

Kom godt i gang

Er du i tvivl om, hvilke redskaber du skal bruge til at forme marcipanen? Fortvivl ej - Alice Christensen hjælper dig.

Video: Line Haunstrup, TV SYD

Her kan du læse et portræt af Alice Christensen.

Tre grundteknikker

Hvis du er nybegynder og har brug for hjælp til, hvordan du kommer i gang med at bage og dekorere med marcipan, så er her grundteknikker.

Video: Line Haunstrup, TV SYD

Lav en rose af marcipan

En af de mest klassiske former for marcipanpynt er rosen. Alice Christensen kan lave den på et minut, derfor kalder hun dem "minutroser". Se her, hvordan du gør.

Video: Line Haunstrup, TV SYD

    Sådan laver du marcipanrosen

    Rul marcipanen til en kegleformet pølse og skær den i seks stykker. På dén måde har du nu seks stykker i forskellige størrelser.

    Rul marcipanstykkerne til kugler og placér dem på et stykke plastik (fx. en frysepose, som du har klippet op).

    Fold plastikken hen over kuglerne og pres dem flade med fingrene.

    Og så er det folde-tid! Start med den mindste af de seks og så fremdeles.
     

    Se de indsendte kager her