Nu kan du bruge din stemme i bussen

Fra mandag er det muligt at stemme til det kommende kommunal- og regionsrådsvalg i en valgbus i Hedensted Kommune.

Normalt plejer en bus at fragte passagerer mellem to destinationer. Men nu skal bussen bruges til at få stemmeprocenten ved det kommende kommunal- og regionsrådsvalg 16. november op.

Fra i dag mandag kører en valgbus nemlig rundt i Hedensted Kommune i håb om at kunne få flere borgere til at tage del i valgene.

Flemming Efterskole og Brugsen i Uldum bliver de første to stop på den 11 dage lange tur, hvor borgere har mulighed for at brevstemme.

Frem til den 22. oktober vil valgbussen gøre stop i 23 af Hedensteds Kommunes byer. 

Valgbussens rute i Hedensted Kommune

Valgbussen er et nyt tiltag i kommunen og skal ifølge en pressemeddelelse fra Hedensted Kommune ses i sammenhæng med en kampagne, som Kommunernes Landsforening har sat i gang for at få flere til at stemme. 

Også borgmester Kasper Glyngø (Socialdemokratiet) håber på, at valgbussen rykker i folk.

- Vi vil naturligvis gerne have endnu flere til at tage aktivt del i demokratiet og håber med det nye initiativ, at især flere unge og ældre vil benytte sig af deres stemmeret, siger han i en pressemeddelelse.

Skulle man ikke nå bussen, så oplyser kommunen, at Borgerservice i Hedensted holder ekstra åbent den 30. oktober, 6. november og 12. november. 

Bibliotekerne i Tørring og Juelsminde holder ligeledes den 12. november også ekstra åbent. Derudover er der mulighed for at brevstemme andre steder i kommunen. Du kan se hvor på Hedensted Kommunes hjemmeside.

Kommunalvalget i Hedensted Kommune