Folketingspolitikere i chok over Tønder-borgmesters død

Flere folketingspolitikere fra syd- og sønderjylland udtrykker sorg over nyheden om Laurids Rudebecks død (V).

Det er ikke gået borgen forbi, at den markante Tønder-borgmester Laurids Rudebeck (V) er gået bort. Og nu roser folketingsmedlemmer på tværs af partier borgmesteren.

Til TV SYD siger folketingsmedlem Peter Kofod Poulsen (DF), der beskriver Laurids Rudebeck (V) som en ”dygtig politiker og en flink fyr”, at han er trist over nyheden.

- Jeg satte stor pris på ham. Han var både ambitiøs og engageret, og det er helt utrolig trist, at vi har mistet ham. Jeg føler med de efterladte.

Også det radikale folketingsmedlem Lotte Rod husker Laurids Rudebeck som en venlig og imødekommende politiker. Det oplevede Lotte Rod senest, da hun for nylig besøgte Tønder sammen med sin partiformand Morten Østergaard. Her blev de taget godt imod med lutter åbne døre, fortæller hun til TV SYD.

- Og så delte Laurids Rudebeck også min interesse for at give de unge de bedste uddannelsesmuligheder, siger hun.

”En slider”

Også Laurids Rudebecks Venstre-kollega fra borgen, Eva Kjer Hansen, er ked af nyheden.  

- Jeg er først og fremmest ked af det. Det er et stort tab, og jeg vil savne ham som borgmester, som kollega og som ven, siger Eva Kjer Hansen.

Hun har gennem årene haft et super samarbejde med Laurids Rudebeck, og beskriver ham som en slider.

- Han var kendt som en, der var optaget af at gøre en indsats for sin kommune, og er der nogen, der har slidt i det for Tønder, så er det ham, siger Eva Kjer Hansen (V) til TV SYD.

Flere andre nuværende og tidligere lokale folketingspolitikere har også givet deres mindeord. Du kan se et udpluk af de politiske reaktioner her: