TV der bevæger dig

Virksomhed "adopterer" specialklasse-børn fra Vamdrup

For kort tid siden begyndte et langvarigt og helt særligt partnerskab imellem en 1. klasse fra Ådalsskolen i Vamdrup og virksomheden Rockwool.

Nyt partnerskab mellem skoleelever og en virksomhed: Første klasse på vej ind på Rockwoll. Foto: Frank Blauenfeldt

Det helt særlige ved dette nye partnerskab er – ud over at det kommer til at løbe over hele elevernes skoletid – at eleverne i klassen alle har en autismediagnose.

Eleverne vil fremover besøge Rockwool min. 2 gange pr. skoleår, og igennem deres læringsbesøg skal eleverne lære om job- og uddannelsesmuligheder, de skal arbejde konkret med de fag som de har i skolen, og de skal finde nye rollemodeller. 

Nyt partnerskab mellem skole og erhverv: Første klasse på vej ind på Rockwoll. Foto: Frank Blauenfeldt

Forbindelsen er sat i værk som en del af det såkaldte www.relationsnetvaerket.dk,  hvor socialt ansvarlige virksomheder hjælper skoleelever med at kvalificere deres valg og gøre dem mere parate til et fremtidigt job.

Karsten Vester fra Relationsnetværket siger: "I min optik er det ansvar som Rockwool nu påtager sig helt unikt. Dels er der tale om meget små elever som de vil følge op igennem hele deres skoletid, dels er der tale om elever der har nogle begrænsninger i forhold til det handicap de er udstyret med". 

Nyt partnerskab mellem skole og erhverv: Første klasse på vej ind på Rockwoll. Foto: Frank Blauenfeldt

Netværket har etableret mere end 40 adoptioner rundt omkring i Danmark,  men ellers er der i TV SYDs område adoptioner både i fx. Vejle, Esbjerg, Sønderborg, Fredericia og Kolding.

Onsdag besøger vi i serien "Med På Job" isoleringsvirksomheden Rockwool i Vamdrup.

Det er 19.55 og 22.35 på TV SYD +  

Mest sete på tvsyd.dk