TV der bevæger dig

Ny Esbjerg-bet: Dong trækker stikket på Hejre-feltet

Dong Energy har besluttet at stoppe udviklingen af Hejre-feltet i Nordsøen. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Efter mange problemer stopper Dong nu udviklingen af Hejre-feltet i Nordsøen. Dong Energy og Bayerngas ophæver nemlig byggekontrakten med leverandørerne af platformen på det store prestige-projekt, oplyser Dong i en pressemeddelelse. Projektet skulle skabe hundredevis af arbejdspladser i det syd- og sønderjyske.

- DONG Energy og Bayerngas har ikke længere tillid til, at leverandørkonsortiet formår at levere platformen og har konkluderet, at konsortiet væsentligt misligholder sine aftaleforhold, skriver Dong.

- Det betyder, at platformen ikke vil blive gjort færdig, og at Hejre-projektet i sin nuværende form vil blive lukket, lyder det videre.

Dong overtager eneansvaret for projektet, og det betyder, at Dong overtager eventuelle økonomiske tab og gevinster, der måtte være.

02:55

Du kan her se, hvordan det så ud, da Hejrefeltets fundament blev sat i søen i 2014.

Luk video

292 kilometer ude i Nordsøen vest for Esbjerg er Hejrefeltet placeret, og store dele af feltet er på plads allerede. Produktions- og beboelsesplatformen, som skulle bygges i Sydkorea, er dog den del, som leverandørerne ikke leverer.

Det var meningen, at projektet, hvorfra olien skulle strømme i 2017, skulle skabe hundredevis af arbejdspladser i blandt andet Esbjerg og Fredericia. Nu er projektet udsat på ubestemt tid.

- Vi (Dong og Bayerngas, red.) vil nu træde et skridt tilbage for sammen at vurdere, hvad der fremadrettet er den bedste vej for Hejre-feltet, siger David B. Cook, koncerndirektør i Dong Energy.

Hejrefeltet blev søsat i 2012 og har været et prestigeprojekt for Dong, der har beskrevet det, som den største satsning i den danske del af Nordsøen i nyere tid.