Region afsætter et større millionbeløb til sygeplejerskerne

Flere penge til sygeplejerskerne vækker glæde hos kredsformanden for Dansk Sygeplejeråd.

Et større millionbeløb er på vej til sygeplejerskerne i Region Syddanmark.

Det fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til TV SYD.

Det sker efter en lang periode med blandt andet bemandingsefterslæb fra sommerens strejke, et øget pres på sundhedsvæsnet som følge af coronapandemien og senest flere opsigelser.

Og den håndsrækning er John Christiansen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark, glad for.

- Jeg er selvfølgelig spændt på, hvor stort et større millionbeløb er, men jeg er først og fremmest glad for at høre, at der er blevet lyttet os, og at der nu er fokus på vores område, siger han.

I næste uge er det forventet, at politikerne i Region Syddanmark vil beslutte at give penge til de mest belastede områder i sygehusvæsnet.

quote

Det vil på ingen måde give mening, hvis vi ikke finder et beløb, som kan gøre en reel forskel.

Poul-Erik Svendsen (A), formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark

Og det er vigtigt, hvis sundhedsvæsnet skal hænge sammen fremadrettet, mener John Christiansen.

- Jeg tror ikke, det er forbigået nogen, at det kræver noget at beholde sygeplejersker. Det kræver i vores optik en bedre aflønning til alle, og det vil også give bedre arbejdsvilkår i sundhedsvæsnet. Derfor er vi også klar til at gå i dialog med vores arbejdsgiver, siger kredsformanden.

Adskillige millioner er nødvendige

Selvom beløbet på nuværende tidspunkt ikke er mere konkret end "et større millionbeløb", så kan sygeplejerskerne forvente at få et brugbart tilskud, forsikrer formanden for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (A), om.

- Det vil på ingen måde give mening, hvis vi ikke finder et beløb, som kan gøre en reel forskel i den praktiske udførelse. Det må være det, der skal til, siger Poul-Erik Svendsen.

Ifølge John Christiansen skal regionen punge ud med "adskillige millioner kroner", hvis det skal lykkes at fastholde og rekruttere nye sygeplejersker til sygehusene.

- Så jeg ser frem til at se, hvad regionsrådet kommer til at beslutte, siger han.

Hvor mange penge, der er tale om, får sygeplejerskerne at vide den 8. december.