Mindreårig dreng tilstår tre påsatte brande

Dreng tilstår at stå bag tre brandstiftelser under afhøring hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det var en mindreårig dreng, der havde antændt en brand, som politi og brandvæsen blev kaldt ud til ved Nydamskolen i Vester Sottrup ved Sønderborg klokken 8.27 søndag morgen.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, som i løbet af søndagen efterforskede branden ud fra en hypotese om, at der var tale om en påsat brand.

Og det viste sig at holde stik.

Allerede søndag eftermiddag kunne politiet efter brandundersøgelse og efterforskning anholde en mindreårig dreng, som nu er sigtet for at have stiftet branden.

I forbindelse med afhøringen tilstod han at stå bag to andre mindre brande to dage tidligere. Begge brande havde relation til skolen.

Ilden nåede at brede sig fra nogle træpaller til en bygning på skolen, før den blev slukket. Omfanget af skaderne er endnu ikke opgjort.
Ilden nåede at brede sig fra nogle træpaller til en bygning på skolen, før den blev slukket. Omfanget af skaderne er endnu ikke opgjort.
Foto: presse-fotos.dk

Tre brande påsat ved skolen

Fredag satte den sigtede dreng først at ild til noget buskads på en skrænt ved skolen. Det medførte en mindre brand, som brandvæsnet rykkede ud for at slukke.

Senere fredag forsøgte drengen at sætte ild til selve skolen, da han smed en antændt optændingspose ind af et vindue på skolen. Ilden gik dog ud af sig selv, og hændelsen blev ikke meldt til politiet.

Søndag morgen vendte den mindreårige dreng tilbage til skolen, hvor han satte ild til nogle træpaller, der var stablet op ad skolebygningens nordlige gavl, hvorfra ilden nåede at brede sig til gavlen, inden den blev slukket.

Der er endnu ikke overblik over, hvor meget skaderne på skolebygningen løber op i.

Løsladt med fortsat sigtet

Af hensyn til drengens personlige omstændigheder ønsker politiet ikke at oplyse drengens alder.

Drengen blev løsladt efter afhøringen, men sigtelsen mod ham er opretholdt.

Anklagemyndigheden vil senere tage stilling til tiltale, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

På grund af drengens alder er Sønderborg Kommune involveret som myndighed, og drengen får tilbudt professionel hjælp.