Politi advarer ved fabriksbrand: Undgå giftig røg

En fabrik, der producerer flisemaling, brænder fortsat i Sønderborg torsdag morgen. Branden begyndte onsdag aften og har omfattet syv bygninger, fortæller politiet.

Opdateres.

En industribygning på Stødagervej i Sønderborg brænder fortsat torsdag morgen. Branden blev anmeldt onsdag aften klokken 21.37. 

quote

Brandfolkene kæmper fortsat med at holde branden nede i den sidste bygning.

Allan Dalager Clausen, beredskabschef i Sønderborg Brand og Redning.

Brandfolk har i løbet af natten kæmpet mod flammerne og er torsdag morgen fortsat i gang med at slukke branden.

- Vi har styr på brandstedet, og brandfolkene kæmper fortsat med at holde branden nede i den sidste bygning, siger Allan Dalager Clausen, der er beredskabschef i Sønderborg Brand og Redning.

quote

- Der har været brand i 7-8 bygninger.

Henrik Sønderskov, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi har været til stede med tre patruljer i løbet af natten, og politiets indsatsleder er fortsat ved branden, der har udviklet sig i nattens løb.

- Der har været brand i syv bygninger. Der er tale om en større brand, siger Henrik Sønderskov, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Vagtchefen fortæller, at virksomheden Amnicon, der bruger bygningerne, producerer maling til fliser. Syd- og Sønderjyllands Politi advarer torsdag morgen borgere om at holde sig fra røgfanen, da branden udvikler giftig røg.

Der er torsdag morgen ingen tilskadekomne i forbindelse med branden.

Branden udviklede sig i løbet af natten og spredte sig til syv bygninger, hvoraf den syvende stadig brænder torsdag formiddag. 

Det var en udfordring for brandfolkene at kontrollere branden, og derfor har de brugt store mængder vand til slukningen. I haller har der blandt andet været kemikalier til produktionen af maling, som er skyllet væk i forbindelse med slukningen.

- En del af vandet fra slukningsarbejdet er skyllet ned i Ulkebøl Dam lige i nærheden, og der er en miljøopgave, vi skal se på her torsdag, siger Allan Dalager Clausen.