Populære Sønderborg bliver vært for 'Nybyggerne': - Vi er meget begejstrede

Boligsiden kalder den kommende værtsby for 'et af de mere populære steder'.

I går blev det officielt, at de kommende nybyggere skal hamre og slibe sig igennem til deres helt egen drømmebolig i Sønderborg.

Og inde på TV2's programredaktion lægger man ikke skjul på, at man glæder sig over valget af den sønderjyske by.

- Vi er meget begejstrede over at komme til Sønderborg, for det er et spændende område, vi ikke har været i før, fortæller redaktør på TV 2, Stine Lundbak Ravn.

Populære Sønderborg

Sønderborg er da også en by, hvor der er stigende interesse, hvis man ser på boligmarkedet. Ifølge Boligsiden er der sket en stigning på 21 procent i salg af villaer og rækkehuse i Sønderborg kommune, hvis man ser på tallene for januar til oktober i 2019 og i 2020. 

- Der er virkelig en stor interesse for Sønderborg. Det går vanvittigt hurtigt og er meget attraktivt. Det ligger naturskønt i flotte omgivelser og ned til Flensborg fjord, fortæller kommunikationsdirektør Birgit Daetz, der fremhæver Sønderborg som en af de mere populære steder at bosætte sig. 

Fra Kolding til Sønderborg

Den allerførste sæson af programmet foregik også i Syd- og Sønderjylland i den sydlige del af Kolding. Her vandt parret Simon og Anne Halskov i 2013 deres drømmebolig efter at have knoklet i flere uger.

Og sidenhen har programmet bevæget sig forbi byer som Randers, Hedehusene, Farum og senest Silkeborg. Og det er netop dét, som programmet kan.

- Med 'Nybyggerne' har vi muligheden for at komme rundt i vores fantastiske lille land og vise, hvad de forskellige regioner byder på af muligheder - og ikke mindst, hvordan det helt konkret vil være at bo i de pågældende landsdele, siger Stine Lundbak Ravn.

Over 6.000 kommentarer på Facebook

Og der er stor interesse for at tilmelde sig. På det sociale medie, Facebook, har nyheden fra TV 2 fået stor opmærksomhed. Gennem over 6.000 kommentarer tagger venner og familie hinanden for at presse deres nærmeste til at blive de næste nybyggere.

For eksempel skriver en bruger på Facebook til en bekendt:

- Så er det nu at Asger og dig har mulighed for at flytte til Sønderjylland.

En anden skriver:

- Den nye sæson er i Sønderborg. Lige et projekt for dig og Lasse.

Men der er også dem, som synes, at Sønderborg måske er lidt langt væk, fra hvor de bor.

- Det var lige noget for os. Det ligger bare forkert, skriver en Facebook-bruger og bakkes op.

- Hvis ikke det var i Sønderborg havde jeg tilmeldt os. 

Men det er ikke noget nyt, at der er blandet stemning om placeringen af det nye program.

- Sådan vil det altid være, fortæller Stine Lundbak Ravn. På TV2 opfordrer de alle til at søge om at være med - uanset geografisk placering, køn, alder osv. 

- Vi vil gerne have at alle tilmelder sig. Man skal jo selvfølgelig kunne se sig selv bo i det område. Det er også derfor vi melder det ud i god tid, siger Stine Lundbak Ravn.

Tilmeldingen er i gang

I går vandt det færøske par Sunnvá og Martin dette års program, og på dagen hvor årets vinder af 'Nybyggerne' 2020 blev kåret, tog man faktisk allerede hul på den nye sæson.

- Allerede i går modtog vi de første tilmeldinger, fortæller redaktøren.

Den præcise lokation i Sønderborg offentliggøres først overfor deltagerne, når de er fundet. Herunder kan du se, hvordan du tilmelder dig programmet. 

Casting til 'Nybyggerne' i 2021